fbpx


Bezoekadres

Piet Heinkade 5
1019 BR  Amsterdam


Contactgegevens

T: 020 – 52 70 770
M: info@sinfonietta.nl


Directie

Joost Westerveld, algemeen directeur / directeur-bestuurder


Raad van Toezicht

Roger van Boxtel, voorzitter
Jan Sinoo, penningmeester
Geneviève Ho Sam Sooi, lid
Rick van ’t Hullenaar, lid
David Majtlis, lid
Wendela van Uchelen, lid
rooster van aftreden


Statutaire doelstelling

Het in stand houden van Amsterdam Sinfonietta dat tot voornaamste taak heeft het geven van concerten en het maken van geluidsopnamen, al dan niet met beeld, in eigen exploitatie of in opdracht van anderen; het bevorderen van muziek voor strijkers als kunstvorm in het algemeen; en al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.


Hoofdlijnen beleidsplan 2025-2028

Missie

Amsterdam Sinfonietta, een strijkorkest van drieëntwintig musici, met een onvoorwaardelijke liefde voor en kennis van het strijkorkestrepertoire, zet zich in om nationaal en internationaal en in continuïteit op het allerhoogste niveau te presteren. Vanuit deze ambitie breekt het orkest een lans voor het strijkorkestrepertoire, met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe wegen. Met een unieke en eigenzinnige speelwijze willen zij met hun muziek een zo groot en divers mogelijk publiek raken, in binnen- en buitenland, nu en in de toekomst, en zorgen zij voor een gloedvolle overdracht naar volgende generaties. Met een scherp oog voor en betrokkenheid bij de wereld van nu dragen musici en organisatieteam bij aan een mooiere en leefbaardere wereld, altijd met de eigen diepgevoelde strijkerspassie als krachtbron.

Visie

Langs de actielijnen van verdieping, verbreding en vernieuwing, verspreiding, verbinding en overdracht brengt Amsterdam Sinfonietta haar missie in de praktijk: 

  • verdieping: Amsterdam Sinfonietta onderhoudt en verdiept de rijke traditie van het strijkorkestrepertoire. Het orkest geeft oude meesterwerken een eigentijdse impact in een nieuwe programmatische context en een verrassende vormgeving, en schept een universum van schoonheid en waarachtigheid, bezinning en verrassing, magie en betovering, én verbinding.
  • verbreding en vernieuwing: naast de uitbreiding van de strijkerscanon met nieuwe compositieopdrachten en arrangementen, voegt Amsterdam Sinfonietta nieuwe elementen in de podiumpresentatie toe. Het orkest initieert en produceert een weids panorama aan experiences met andere muziekgenres, andere kunstvormen en met muziek en uitvoerenden uit andere culturen.
  • verspreiding: Amsterdam Sinfonietta heeft een uitgebreid en sterk netwerk van podia en festivals en gaat dit de komende jaren uitbreiden en bestendigen binnen het bereik van stad – land – wereld.
  • verbinding: het publiek voelt zich door de kamermuziekbenadering van musiceren direct en indringend aangesproken en wordt wezenlijk onderdeel van het gecreëerde muzikale universum: de toehoorders maken de collectieve ervaring compleet. Met de uitbreiding en grote diversiteit van het repertoire, en het leggen van nieuwe samenwerkingsverbanden met kunstenaars en organisaties verrast het orkest het trouwe publiek én trekt een nieuw publiek aan.
  • overdracht: Amsterdam Sinfonietta voelt de drive en verantwoordelijkheid om haar passie en kennis door te geven: aan heel jonge kinderen, jonge musici met eenzelfde liefde voor het strijkersrepertoire, aan jongeren in moeilijke omstandigheden, en aan jonge professionals die ervaring opdoen in het orkest.

RSIN/fiscaal nummer

008394647


KvK-nummer

41208445


IBAN

NL81 ABNA 0549 9149 94 t.n.v. Stichting Amsterdam SinfoniettaANBI-informatie

Stichting Amsterdam Sinfonietta is aangemerkt als culturele ANBI.Publicaties

Beleidsplan 2021-2024

ANBI-verantwoording 2023
Terugblik 2023
Jaarverslag 2023

ANBI-verantwoording 2022
Terugblik 2022
Jaarverslag 2022

ANBI-verantwoording 2021
Terugblik 2021
Jaarverslag 2021

ANBI-verantwoording 2020
Terugblik 2020
Jaarverslag 2020
Jaarrekening 2020

Terugblik 2019
Jaarverslag 2019
Jaarrekening 2019

Terugblik 2018
Bestuursverslag 2018
Jaarrekening 2018

Terugblik 2017
Bestuursverslag 2017
Jaarrekening 2017

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.