De Salon

Haal Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in De Salon. Hier vindt u onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek. Alle streams zijn gratis te bekijken (tenzij anders vermeld). Met een donatie maakt u het ons mogelijk mooie films en concertregistraties te blijven produceren.

Ervaar de online concerten

Online

Spiegel im Spiegel Online

Amsterdam Sinfonietta & het Nederlands Kamerkoor

Zoals koren in kerken ook vaak in verschillende nissen stonden opgesteld, zo klinkt de muziek vanuit verschillende plekken op het podium. Artistiek leider Candida Thompson soleert in Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Online

Tabula rasa

met Candida Thompson en Simone Lamsma

In 2020 speelden we met Candida Thompson en Simone Lamsma het programma Pärt über Bach, waarin werken van Pärt en Bach met elkaar werden verweven. Van Arvo Pärts Tabula rasa, waarin Thompson en Lamsma beide soleren, maakten Maarten Corbijn en Georgios Rietveld in hun kenmerkende stijl een korte zwart-wit film. Rietveld en Corbijn maakten voor Amsterdam Sinfonietta eerder al de korte films Misirlou en Tango.

Online

Lucie in the Sky with Diamonds Online

met Lucie Horsch

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld.

Online

Devils & Angels Online

Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

Wat een waanzinnige start van het nieuwe jaar: van 6 tot en met 24 januari tourden we met Rufus Wainwright langs uitverkochte zalen in Nederland en België. Nu online (terug) te zien!

Online

The Book of Water Online

Interactief muziektheater van Michel van der Aa

In dit online concert spelen solisten uit Amsterdam Sinfonietta de Nederlandse première van Van der Aa’s interactieve muziektheaterstuk, voor strijkkwartet, acteur en film.

Online

Het barre land online

Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective

In het online concert Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Online

Papa Haydn’s Parrot Online

Bloemlezing kleine juweeltjes rondom Haydn

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Online

Monkey Mountains Online

Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.