fbpx
 

De Salon

Haal Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in De Salon. Hier vindt u onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek. Alle streams zijn gratis te bekijken (tenzij anders vermeld). Met een donatie maakt u het ons mogelijk mooie films en concertregistraties te blijven produceren.

Ervaar de online concerten

Online

Mozart à la Say online

Amsterdam Sinfonietta & Fazıl Say

De Turkse toppianist Fazıl Say geeft een eigen draai aan Mozarts werken in zijn Mozart-Say Suite. Ook de Oekraïense componist Silvestrov brengt met The Messenger een eerbetoon aan Mozart en Schnittke voert geesten op van de oude meesters Mozart en Haydn. Tickets zijn gratis. In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen […]

Online

Phoenix Online

met Lucas en Arthur Jussen

In het vurige programma Phoenix worden Amsterdam Sinfonietta en de pianobroers Lucas en Arthur Jussen voor de vijfde keer herenigd. Met onder meer het nieuwe Anka Kuşu van de Turkse componist Fazil Say en het adagio uit Mahlers onvoltooide Tiende Symphonie. Perfecte klanken voor de winterse maanden. Tickets zijn gratis.

Online

Tabula rasa

met Candida Thompson en Simone Lamsma

In 2020 speelden we met Candida Thompson en Simone Lamsma het programma Pärt über Bach, waarin werken van Pärt en Bach met elkaar werden verweven. Van Arvo Pärts Tabula rasa, waarin Thompson en Lamsma beide soleren, maakten Maarten Corbijn en Georgios Rietveld in hun kenmerkende stijl een korte zwart-wit film. Rietveld en Corbijn maakten voor Amsterdam Sinfonietta eerder al de korte films Misirlou en Tango.

Online

Lucie in the Sky with Diamonds Online

met Lucie Horsch

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld.

Online

The Book of Water Online

Interactief muziektheater van Michel van der Aa

In dit online concert spelen solisten uit Amsterdam Sinfonietta de Nederlandse première van Van der Aa’s interactieve muziektheaterstuk, voor strijkkwartet, acteur en film.

Online

Papa Haydn’s Parrot Online

Bloemlezing kleine juweeltjes rondom Haydn

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Online

Monkey Mountains Online

Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.