fbpx
 

De Salon

Haal Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in De Salon. Hier vindt u onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek. Alle streams zijn gratis te bekijken (tenzij anders vermeld). Met een donatie maakt u het ons mogelijk mooie films en concertregistraties te blijven produceren.

Ervaar de online concerten

Online

Philip Glass in India online

Vier seizoenen en Indiase improvisaties

De Amerikaanse violist William Hagen, in 2015 derde prijswinnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, debuteerde bij Amsterdam Sinfonietta in het Tweede vioolconcert ‘The American Four Seasons’ van Philip Glass en zorgde voor staande ovaties na afloop van Philip Glass in India. Tickets zijn gratis.

Online

Mozart à la Say online

Amsterdam Sinfonietta & Fazıl Say

De Turkse toppianist Fazıl Say geeft een eigen draai aan Mozarts werken in zijn Mozart-Say Suite. Ook de Oekraïense componist Silvestrov brengt met The Messenger een eerbetoon aan Mozart en Schnittke voert geesten op van de oude meesters Mozart en Haydn. Tickets zijn gratis.

Online

Lucie in the Sky with Diamonds Online

met Lucie Horsch

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld.

Online

Spiegel im Spiegel Online

Amsterdam Sinfonietta & het Nederlands Kamerkoor

Zoals koren in kerken ook vaak in verschillende nissen stonden opgesteld, zo klinkt de muziek vanuit verschillende plekken op het podium. Artistiek leider Candida Thompson en cellist Tim Posner soleren beiden in verschillende delen van Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Online

The Book of Water Online

Interactief muziektheater van Michel van der Aa

In dit online concert spelen solisten uit Amsterdam Sinfonietta de Nederlandse première van Van der Aa’s interactieve muziektheaterstuk, voor strijkkwartet, acteur en film.

Online

Papa Haydn’s Parrot Online

Bloemlezing kleine juweeltjes rondom Haydn

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Online

Monkey Mountains Online

Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.