De Salon

Haal Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in De Salon. Hier vind je onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek.

Ervaar de online concerten

Online

Lucie in the Sky with Diamonds Online

Online concert met Lucie Horsch

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld.

Online

Devils & Angels Online

Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright

Wat een waanzinnige start van het nieuwe jaar: van 6 tot en met 24 januari tourden we met Rufus Wainwright langs uitverkochte zalen in Nederland en België. Nu online (terug) te zien!

Online

Het barre land online

Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective

In het online concert Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Online

Papa Haydn’s Parrot Online

Online concert

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Online

Monkey Mountains Online

Amsterdam Sinfonietta, Olivier Patey & Quatuor Danel

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Online

Le baiser de la fée online

met Antje Weithaas

De Duitse violiste Antje Weithaas voert het orkest aan in dit online concert. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Verwachte concerten

 • Online

  Tabula Rasa

  april 2023

  Tabula Rasa schreef Arvo Pärt in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl waarmee hij zo beroemd is geworden. Dit verstillende werk, met de solisten Simone Lamsma en Candida Thompson, is prachtig in beeld gebracht door de filmers Rietveld en Corbijn.

 • Online

  Spiegel im Spiegel

  mei 2023

  In Spiegel im Spiegel, met strijkorkest en koor, vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis. Artistiek leider Candida Thompson soleert in Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.