fbpx
 

Omarm een project

Draag ook specifiek bij

Talentontwikkeling of educatie, de instrumenten van onze musici of voor nieuwkomerskinderen: draag bij aan een project dat u aanspreekt en maak het mogelijk dat onze musici hun expertise overdragen op jongere generaties. 

Amsterdam Sinfonietta heeft niet alleen financiële steun nodig om op het hoogste niveau te blijven spelen en te vernieuwen, maar ook om als strijkersinstituut de opgebouwde expertise door te geven aan nieuwe generaties. Omarm een project naar keuze en maak het mogelijk.

Talentontwikkeling

Met uw gift aan ons talentontwikkelingstraject kunnen wij conservatoriumstudenten voor een aantal weken opnemen in ons orkest en intensief begeleiden, waarbij zij actief deelnemen aan het ongedirigeerd spelen.

Kinderworkshops Strijkersmuziek

Amsterdam Sinfonietta heeft een muzikaal traject opgezet voor kinderen van vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten in de leeftijd van 9 tot 12 jaar die nog maar kort in Nederland zijn. De kinderen krijgen hiermee in zeven weken een eerste ervaring om zelf een strijkinstrument te bespelen. Op dit moment werken we hiervoor samen met IMC on Tour (onderdeel van IMC Weekendschool).

Hajo Meyer Fonds

Het Hajo Meyer Fonds is opgericht vanuit een schenking van twee strijkinstrumenten en een prachtig geldbedrag. Deze schenking vormt de basis van een collectie kleine strijkinstrumenten, die wij inzetten voor ons workshopprogramma voor nieuwkomerskinderen.

KleuterSinfonietta

Met uw bijdrage aan KleuterSinfonietta kunnen wij duizenden kinderen spelenderwijs kennis laten maken met klassieke muziek in het algemeen en strijkinstrumenten in het bijzonder, tijdens voorstellingen in concertzalen, maar ook op scholen voor speciaal onderwijs en in achterstandswijken.

Cremona Fonds

Het Cremona Fonds ondersteunt de musici van Amsterdam Sinfonietta in hun kosten voor het onderhoud en de verzekering van hun instrumenten. Het fonds is in het Italiaanse Cremona opgericht, de bakermat van de vioolbouw.

Contact

Heeft u vragen over de ondersteuning van een specifiek project? Neem contact op met Marije van der Pas, hoofd development. Zij informeert u graag.
E-mail marijevanderpas@sinfonietta.nl of bel 020 52 70 770.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.