fbpx
 

Talentontwikkeling

Een nieuwe generatie gedreven strijkers

Met uw gift aan het Maarten Mostert Fonds voor talentontwikkeling kunnen we speciale samenwerkingen aangaan met conservatoria, masterclasses organiseren en getalenteerde musici begeleiden in hun ontwikkeling. 


Amsterdam Sinfonietta biedt de beste masterstudenten van de afdeling strijkers van het Conservatorium van Amsterdam een talentontwikkelingstraject aan. Per seizoen worden na een auditie acht tot tien geselecteerde studenten twee à drie weken opgenomen in het ensemble: zij nemen deel aan het volledige repetitieproces en gaan vervolgens als volwaardig orkestlid mee op tournee. Tijdens het traject worden zij intensief begeleid door onze musici.

De jonge professionals leren op deze wijze actief hoe zij onze unieke ongedirigeerde speelbenadering in de praktijk toe kunnen passen. Amsterdam Sinfonietta heeft zich de afgelopen dertig jaar hierin gespecialiseerd. Alle artistieke en technische beslissingen moeten door de spelers worden geïnternaliseerd, want er is tijdens de concerten geen dirigent die de musici instrueert. Er wordt op hoog niveau gewerkt aan articulatie, klankmenging, wendbaarheid en expressie. Het uiteindelijke doel is een speelwijze waarin een kleine groep musici als één enkel organisme samenspeelt. Dit maakt ons talentontwikkelingstraject onderscheidend van de orkestacademies van andere orkesten, die gericht zijn op het functioneren in een gedirigeerd symfonieorkest.

Voor het doorgeven van onze expertise aan een nieuwe generatie gedreven strijkers en het met elkaar delen en uitdragen van onze passie voor het strijkersrepertoire, is financiering nodig. Draag ook bij!

Draag bij aan het Maarten Mostert Fonds

Kies via de tabbladen voor een eenmalige gift of een jaarlijkse schenking:

  • € 0,00
  • DD dash MM dash JJJJ
  • DD dash MM dash JJJJ
  • U kunt uw machtiging weer opzeggen via fonds@sinfonietta.nl of bel +31 (0)20 52 70 770.

    Als u het niet eens bent met de afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.