fbpx
 

Hajo Meyer Fonds

Draag bij aan een instrumentencollectie voor vluchtelingenkinderen

Het Hajo Meyer Fonds is opgericht vanuit een schenking van twee strijkinstrumenten en een prachtig geldbedrag. Deze schenking vormt de basis van een instrumentencollectie, die wij inzetten voor ons workshopprogramma voor nieuwkomerskinderen.
Amsterdam Sinfonietta vindt het heel belangrijk om de opgebouwde expertise over te dragen aan kinderen uit alle lagen van de samenleving en daarmee te investeren in een nieuwe generatie musici. Vanuit dat oogpunt hebben we een workshopprogramma ontwikkeld voor IMC on Tour, onderdeel van de IMC Weekendschool, gericht op nieuwkomerskinderen. Onze musici laten hen in workshops kennismaken met klassieke muziek en ervaren hoe het is om zelf een strijkinstrument te bespelen. 

Een belangrijke voorwaarde om deze workshops te kunnen geven is dat er instrumenten beschikbaar zijn, waarop de kinderen tijdens de workshops kunnen spelen. We zijn daarvoor gestart met het samenstellen van een instrumentencollectie voor kinderen. Hiervoor is aanvullende financiering nodig, dus we zijn op zoek naar mensen die deze droom met ons delen en hieraan willen bijdragen.  


De echtgenoot van de schenker, Hajo Meyer (1924-2014), was natuurkundige, politiek activist en vioolbouwer en had gedurende zijn leven grote betrokkenheid bij de vluchtelingenproblematiek. Als kind vluchtte hij van Duitsland naar Nederland. Hij overleefde Auschwitz en verwierf op alle gebieden waarin hij actief was een belangrijke staat van dienst. Ter nagedachtenis aan hem is dit fonds opgericht, waarmee we de instrumenten voor nieuwkomerskinderen kunnen aanschaffen.Lees verder over het Hajo Meyer fonds

 • Strijkinstrumenten voor nieuwkomerskinderen

  Waartoe zijn we op aarde? Joost Westerveld, algemeen directeur van Amsterdam Sinfonietta, twijfelt geen moment waartoe Sinfonietta op aarde is: ‘Sinfonietta wil een strijkersinstituut zijn met heel veel facetten, en educatie vormt een belangrijke pijler.’ Sinds kort werkt Amsterdam Sinfonietta samen met IMC on Tour, onderdeel van de IMC Weekendschool. De organisatie biedt een programma […]

  • Interview
Ja, ik omarm een project

 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • U kunt uw machtiging weer opzeggen via fonds@sinfonietta.nl of bel +31 (0)20 52 70 770.

  Als u het niet eens bent met de afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank.

  Wij informeren u graag over onze concerten en activiteiten via onze digitale nieuwsbrief. U kunt zich op ieder moment van deze nieuwsbrief uitschrijven.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.