fbpx
 

Formidable!

Franse Chansons

tot en met

Met de internationaal gevierde bariton Thomas Oliemans maken we een programma rond Franse chansons door de eeuwen heen. Als jochie leerde Oliemans dit genre kennen door de platencollectie van zijn vader.

Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jochie mee te zingen met de grootheden van de Franse levensliederen. Inmiddels gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld, keert hij in dit programma met Amsterdam Sinfonietta terug naar een van zijn eerste liefdes: het Franse chanson. Bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, en klassieke werken voor strijkers van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré, laten de onmiskenbaar Franse klank door de eeuwen heen horen.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Programma

  • Franse chansons en Franse klassieken

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding & viool
  • Thomas Oliemans zang & piano
  • Bert van den Brink accordeon & piano
  • Jens Meijer drums
  • Ruben Drenth trompet & flügelhorn

‘Bariton Thomas Oliemans zingt chansons als ware hij Aznavour zelf’

– de Volkskrant ****

Concertdata

Bestel het bijbehorende album

Naast de gezamenlijke tournee brachten we met Thomas Oliemans ook het album Formidable! uit, een prachtige verzameling Franse chansons en klassieken die ook de revue passeren tijdens de concerten.

“Geen woord of noot verdwijnt onder tafel bij het mengsel van chansons en klassieke melodieën door bariton Thomas Oliemans en Amsterdam Sinfonietta” – NRC *****

Bekijk ook dit programma

 

Breder dan klassiek

met Rufus Wainwright

tot en met

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.