fbpx
 

Monkey Mountains

Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

In dit concert in de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Het Tweede strijkkwartet van Pavel Haas is een programmatische suite, die hij schreef na een reis naar het Moravisch gebergte, dat in Brno de bijnaam Apengebergte heeft. Haas schreef hierover: ‘Dit hele zorgeloze werk wordt gestuurd door de impuls van beweging – ofwel het vaste ritme van het open landschap en het gezang van vogels, of het grillige gerommel van dorpskarren, het warme bonzen van het menselijk hart, het koude spel van maanlicht, of het wilde einde van een onstuimige nacht.’

In Karl Amadeus Hartmanns Kammerkonzert, dat is geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek, versmelten strijkorkest, strijkkwartet en klarinet in een bijzondere klankervaring. Béla Bartók gaat op de zigeunertour met een virtuoze rol voor Candida Thompson op viool in zijn Rhapsodie. Zo komen Amsterdam Sinfonietta, Quatuor Danel en klarinettist Olivier Patey samen in een festivalprogramma pur sang.

Gewijzigd programma
Vanwege de huidige maatregelen zijn er enkele wijzigingen gekomen in het originele programma. Het concert is ingekort tot een programma van 75 minuten zonder pauze. Het aandeel van Cuarteto Casals in de programmering is helaas komen te vervallen.

Programma

  • Haas Strijkkwartet nr. 2 (versie voor strijkorkest)
  • Hartmann Kammerkonzert voor klarinet, strijkkwartet en strijkers
  • Bartók Rhapsody nr. 1 voor viool, klarinet en strijkorkest

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding & viool
  • Olivier Patey klarinet
  • Quatuor Danel

Concertdatum

Bekijk ook dit programma

 

De romantische piano

Amsterdam Sinfonietta kamermuziek

tot en met

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.