fbpx
 

Bach & Britain

met Beatrice Rana

tot en met

De Italiaanse pianiste Beatrice Rana debuteerde in 2019 bij Amsterdam Sinfonietta. Die succesvolle tournee werd genomineerd voor De Ovatie. Rana keert terug bij het strijkorkest met Klavierconcerten van Bach.

De vooraanstaande Britse componist Thomas Adès schreef in opdracht van Amsterdam Sinfonietta een nieuw werk. Shanty – Over the Sea, gaat over een groep hardwerkende zeemannen, verlangend naar vrijheid en een veilige haven. Van die andere Brit William Walton klinkt het dramatische en virtuoze Sonata for Strings, een eigen bewerking van zijn Strijkkwartet in a.

De oude Bach is ingebed in de Engelse muziek uit de 20e en 21e eeuw. De internationaal gevierde pianiste Beatrice Rana speelt na haar succesvolle debuut bij het orkest opnieuw concerten van Bach. Zoon Carl Philipp Emanuel werd door zijn opdrachtgever aangespoord zich volledig te laten gaan, resulterend in een wilde en vurige Sturm und Drang symfonie.

Shanty – Over the Sea is geschreven in opdracht van Amsterdam Sinfonietta met ondersteuning van de Eduard van Beinum Stichting.Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Programma

  • C.P.E. Bach Symfonie in E
  • Adès Shanty – Over the Sea (Nederlandse première)
  • Bach Twee Klavierconcerten
  • Walton Sonata for strings

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding & viool
  • Beatrice Rana piano

Variaties in het programma:

Concertgebouw
In het Concertgebouw spelen we in plaats van Shanty van Adès, het stuk Lament van Frank Bridge.

“Haar intelligente spel, evenals het bevlogen samenspel met het ensemble, maakte indruk”

Concertdata

Bekijk ook dit programma

 

Papa Haydn’s Parrot

De muze Haydn

tot en met

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.