fbpx

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitzichtloze wereld schetst. Een wereld die ten onder gaat. Nu, in 2022 zitten we weer volop in de crisis.

Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen. Hoe blijven we boven water als gevoelens van eenzaamheid en leegte ons naar de bodem trekken? Vanuit de diepte is de enige weg weer omhoog. Want in een oneindige cyclus begint alles altijd weer opnieuw. In de voorstelling Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Hieronder kun je kijken naar de inleidende film bij de voorstelling Het barre land. In deze film vertellen artistiek leiders Candida Thompson van Amsterdam Sinfonietta en Marco Gerris van ISH Dance Collective over het ontstaan van de voorstelling, hun inspiratie en hun visie op de huidige zingevingscrisis. Aan het woord komt ook componist Layegh, wiens werk aanzette tot het maken van Het barre land en dat als een rode draad door de voorstelling loopt.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

De korte lezing van de Canadese cognitief wetenschapper John Vervaeke geeft meer verdieping in Het barre land. In zeven minuten vertelt Vervaeke over de zingevingscrisis waar het Westen volgens hem inzit, en dat een belangrijk thema is in de voorstelling.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

“Een adembenemende trip”

Het Parool

“Bij Het barre land komt de kijker ogen en oren tekort”

Het Parool

Het barre land

Amsterdam Sinfonietta & ISH dance collective
23 sep – 15 okt

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.