Breder dan klassiek
met Ludovico Einaudi

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder dan klassiek, dit jaar met Ludovico Einaudi.

Nieuwjaarstournee

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke nieuwjaarstournee onder de noemer Breder dan klassiek. In Breder dan klassiek treedt het ensemble op met artiesten van buiten de klassieke wereld. De verschillende samenwerkingen leiden tot unieke kruisbestuivingen en sensationele optredens. Afgelopen januari kregen de strijkers en De Dijk negen uitverkochte zalen plat. In voorgaande jaren waren onder anderen Ellen ten Damme, Karin Bloemen, Bobbie McFerrin, Roby Lakatos te gast.


Ludovico Einaudi

Dit jaar werkt het ensemble samen met de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi, een fenomeen. Wereldwijd verkoopt hij de meest prestigieuze zalen razendsnel uit. Behalve minimalistische klassieke muziek componeert hij veel filmmuziek en -soundtracks. Recentelijk nog voor de filmhits Intouchables en Black Swan. Op het programma staan werken van Einaudi zelf zoals Savire en Burning, maar ook composities van componisten zoals Astor Piazzolla, Arvo Pärt en J.S. Bach.Deel deze pagina

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok