fbpx
 

Sinfonietta String Festival Zeeland

tot en met

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2024 presenteren Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere voor de vijfde keer het Sinfonietta String Festival Zeeland. Het jaarlijkse festival dat plaatsvindt in Veere en Middelburg biedt een weekend met concerten vol strijkersmuziek in alle smaken, van groot tot klein, van orkeststerkte tot de intiemste kamermuziek.


18 mei, 15:00 uur De Muziekroute in Veere
18 mei, 20:30 uur Philip Glass in India in Grote Kerk Veere
19 mei, 11:00 uur Amsterdam Sinfonietta Kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal Middelburg
19 mei, 16:00 uur Lucie in the sky with diamonds in Grote Kerk Veere

Bestel tickets voor drie concerten en ontvang 20% korting (de Muziekroute is uitgezonderd). De korting wordt automatisch verrekend tijdens het bestelproces.

De Muziekroute door historisch Veere

Zaterdag 18 mei, 15:00 uur

Het festival opent met de Muziekroute. Wandelend door het historische stadje Veere, krijg je concerten op verschillende locaties te horen.

Philip Glass in India

Zaterdag 18 mei, 20:30 uur

Amsterdam Sinfonietta en violist William Hagen nemen het vioolconcert van Philip Glass mee naar India: de vier seizoenen van Glass worden verweven met traditionele Indiase raga’s.

Amsterdam Sinfonietta kamermuziek

Zondag 19 mei, 11:00 uur

Zondagochtend kun je in Middelburg genieten van het kamermuziekconcert. Musici van Amsterdam Sinfonietta brengen de sonate voor viool en cello van Ravel en het strijkkwintet van Mozart ten gehore.

Lucie in the sky with diamonds

Zondag 19 mei, 16:00 uur

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland, Hongarije en Schotland.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.