De nieuwe jaargetijden

met Terje Tønnesen

Van 19 t/m 27 februari toert Amsterdam Sinfonietta samen met de Noorse gastconcertmeester Terje Tønnesen door het land. Centraal staat Janáčeks Eerste strijkkwartet. Daarnaast klinkt onder andere Vivaldi’s meesterwerk De vier jaargetijden in een eigen versie van Tønnesen.

vr 27 februari 2015 • TivoliVredenburg - Grote Zaal, Utrecht - 20.15 uur

Programma

Amsterdam Sinfonietta en gastconcertmeester Terje Tønnesen brengen een hartstochtelijk programma waarin de zintuigen volop geprikkeld worden. Terje Tønnesen heeft met zijn eigen versie van de Jaargetijden Vivaldi’s inmiddels grijsgespeelde meesterwerk flink opgeschud. Hij heeft slagwerk, tapegeluiden en nieuw gecomponeerde tussenspelen toegevoegd.

- Janáček • Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzersonate’
- Grieg • Holberg suite
- Vivaldi / Tønnesen • De Vier Jaargetijden

Minstens zo rijk aan verbeelding als De vier jaargetijden is Janáčeks Eerste strijkkwartet. De Noor Edward Grieg schreef een lofzang op de humanist en schrijver Ludvig Holberg in neoklassieke stijl. Het resultaat is een verzameling dansen met een echt Noors karakter.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok