Noorse dansen

met Terje Tønnesen en Vilde Frang

Van 19 t/m 27 februari toert Amsterdam Sinfonietta samen met twee Noorse violisten door het land: Terje Tønnesen en Vilde Frang. Tønnesen is gastconcertmeester en Vilde Frang soleert in het Vijfde vioolconcert van Mozart. Daarnaast klinkt onder andere Janáčeks Eerste strijkkwartet .

vr 20 februari 2015 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

Programma

De Noorse violiste Vilde Frang - door velen gezien als de nieuwe Janine Jansen - won met haar debuutalbum de Edison Klassiek 2011. Volgens de Edison Klassiek jury is “de Noorse zo’n talent waarvan er hooguit enkelen per generatie opstaan”. In het concert met Amsterdam Sinfonietta speelt ze Mozarts ‘Turkse’, zoals het Vijfde vioolconcert ook wel wordt genoemd.


- Grieg • Holberg suite
- Mozart • Vioolconcert nr. 5
- Grieg • Twee Elegische Melodieën
- Janáček • Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzersonate’De Noor Edward Grieg schreef een lofzang op de humanist en schrijver Ludvig Holberg in neoklassieke stijl. Het resultaat is een verzameling dansen met een echt Noors karakter. Daarnaast klinken ook nog twee melodieën van Grieg en het Eerste strijkkwartet van Janáček.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok