fbpx
 

Maarten Mostert Fonds

voor talentontwikkeling

Het Maarten Mostert Fonds ondersteunt onze projecten op het gebied van talentontwikkeling, waaronder speciale samenwerkingen met conservatoria, masterclasses en coaching van toptalent. Het fonds is opgericht om Maarten, in 1988 de oprichter van ons orkest, te bedanken voor het belangrijke werk dat hij heeft verricht voor Amsterdam Sinfonietta.

Vanuit het Maarten Mostert Fonds wordt onder meer de bijzondere samenwerking ondersteund met het conservatorium van Amsterdam, waarbij we masterstudenten van de strijkersafdelingen de kans bieden om ervaring op te doen in het samenspelen in een ongedirigeerd orkest. Ieder jaar nemen we een selectie van topstudenten op in het orkest. Ze worden intensief gecoacht door de musici maar draaien als volwaardig orkestlid mee. Zo speelden afgelopen voorjaar tien masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam mee tijdens de “Spiegel im Spiegel” tour met het Nederlands Kamerkoor. 

We nodigen u graag uit om bij te dragen aan het Maarten Mostert Fonds voor talentontwikkeling. U kunt kiezen voor een eenmalige gift of starten met een jaarlijkse schenking. Mede namens Maarten alvast onze grote dank!Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.