fbpx
 

Het barre land online

Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective

In het online concert Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Preview bekijken

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitzichtloze wereld schetst. Een wereld die ten onder gaat. Nu, in 2022 zitten we weer volop in de crisis. Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen. Hoe blijven we boven water als gevoelens van eenzaamheid en leegte ons naar de bodem trekken? Vanuit de diepte is de enige weg weer omhoog. Want in een oneindige cyclus begint alles altijd weer opnieuw.

Tickets voor de stream zijn gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Teaser Het barre land

Drie dansers van ISH, drie acrobaten van Bencha Theater en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta vinden elkaar en bewegen vanuit de donkerte naar het licht. De performers lopen – letterlijk – tegen de muur, vallen ten onder, en krabbelen weer op. Het muziekstuk “Lexolalia Descenticum” van de Iraanse componist Farokhzad Layegh was de inspiratie voor deze voorstelling. Het stuk dat opent met de authentieke stem van T.S. Eliot, loopt als een rode draad door de voorstelling. Daarnaast klinken er werken van Igor Stravinsky, Alban Berg, Fazil Say, Valentyn Silvestrov en Rik Ronner. Het Barre Land zet alle zintuigen weer op scherp met explosieve strijkersmuziek, acrobatische dans, mysterieuze visuals en onverwachte wendingen.

“Een adembenemende trip”

– Het Parool

Candida Thompson: “Door het verbinden van dans, klassieke muziek, theater en licht bieden we het publiek een unieke totaalervaring.”

Marco Gerris : “Al zijn er maar een paar mensen uit het publiek die het gevoel van disconnectie en verbinding aan den lijve ervaren tijdens de voorstelling, dan hebben wij ons doel bereikt.”

Wil je je verder verdiepen in Het barre land? Op deze pagina vind je een inleidende film waarin Candida Thompson en Marco Gerris vertellen over de inspiratie voor het programma. Ook kun je kijken naar een korte lezing van filosoof John Vervaeke over de zingevingscrisis waar het Westen volgens hem inzit, en dat een belangrijk thema is in de voorstelling.

“Het Barre Land prikkelt de zintuigen en stemt tot nadenken

– De Nieuwe Muze

Bekijk ook dit concert

Online

The Book of Water Online

Interactief muziektheater van Michel van der Aa

In dit online concert spelen solisten uit Amsterdam Sinfonietta de Nederlandse première van Van der Aa’s interactieve muziektheaterstuk, voor strijkkwartet, acteur en film.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.