fbpx
 

Monkey Mountains Online

Amsterdam Sinfonietta, Olivier Patey & Quatuor Danel

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Het Tweede strijkkwartet van Pavel Haas is een programmatische suite, die hij schreef na een reis naar het Moravisch gebergte, dat in Brno de bijnaam Apengebergte heeft. Haas schreef hierover: ‘Dit hele zorgeloze werk wordt gestuurd door de impuls van beweging – ofwel het vaste ritme van het open landschap en het gezang van vogels, of het grillige gerommel van dorpskarren, het warme bonzen van het menselijk hart, het koude spel van maanlicht, of het wilde einde van een onstuimige nacht.’

In Karl Amadeus Hartmanns Kammerkonzert, dat is geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek, versmelten strijkorkest, strijkkwartet en klarinet in een bijzondere klankervaring. Béla Bartók gaat op de zigeunertour met een virtuoze rol voor Candida Thompson op viool in zijn Rapsodie. Zo komen Amsterdam Sinfonietta, Quatuor Danel en klarinettist Olivier Patey samen in een festivalprogramma pur sang.

Programma

  • Haas Strijkkwartet nr. 2 (versie voor strijkorkest)
  • Hartmann Kammerkonzert voor klarinet, strijkkwartet en strijkers
  • Bartók Rapsodie nr. 1 voor viool, klarinet en strijkorkest

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding & viool
  • Olivier Patey klarinet
  • Quatuor Danel

Bestel hier een gratis streaminglink

Monkey Mountains Online is te bekijken van 11 februari tot 31 maart. In het bestelformulier heeft u de mogelijkheid om te doneren, uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Bekijk ook dit programma

 

De romantische piano

Amsterdam Sinfonietta kamermuziek

tot en met

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.