fbpx
 

De vier jaargetijden

met Janine Jansen

tot en met

Stervioliste Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta betreden na vele jaren weer samen de concertzalen. We spelen Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers en Jansen schittert in de solopartij van Vivaldi’s Vier Jaargetijden.

Stervioliste Janine Jansen keert na vele jaren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: Vivaldi’s De vier jaargetijden. Vivaldi gaf de concerten de ondertitels La Primavera, L’estate, L’autunno en L’inverno mee, en verbeeldt in de stukken onder meer kabbelende beekjes, onweer, hondengeblaf en diverse zangvogels.

Tsjaikovski’s meesterwerk Serenade is een van de beroemdste stukken voor strijkorkest, een unicum in het romantische repertoire. Tsjaikovski schreef het vrolijke werk vol Russische folklore, terwijl hij zich in Mozart verdiepte. De Serenade heeft zeker de lichtheid van Mozarts serenades maar de intensiteit, virtuositeit en emotionele diepten ontstijgen een gangbare serenade.Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Amsterdam Sinfonietta & Janine Jansen in 2014“Janine Jansen paarde virtuositeit aan een ranke toon en heerlijke frasering”

Programma

  • Tsjaikovski Serenade voor strijkers
  • Vivaldi De vier jaargetijden

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding en viool
  • Janine Jansen viool

Concertdata

Bekijk ook dit programma

 

Formidable!

Franse Chansons

tot en met

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.