fbpx
 

De Salon

Haal hier Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in de Salon. Hier vind je onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek.

Van 6 t/m 24 januari tourden we met Rufus Wainwright langs uitverkochte zalen in Nederland en België met het spectaculaire programma Devils and Angels, en uitzinnig publiek. Nu ook online!

Devils and Angels Online

In dit online concert voeren solisten van Amsterdam Sinfonietta Michel van der Aa’s interactieve muziektheaterwerk voor strijkkwartet, acteur en film uit; The Book of Water

The Book of Water Online

In het online concert Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Het barre land

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Papa Haydn’s Parrot

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Monkey Mountains

De Duitse violiste Antje Weithaas voert het orkest aan in dit online concert. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Le baiser de la fée

Verwachte video’s

Spiegel im Spiegel (mei 2023)

In Spiegel im Spiegel, met strijkorkest en koor, vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis. Artistiek leider Candida Thompson soleert in Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.