De Salon

Welkom in de Salon! Hier vind je een selectie van onze muziekfilms en online concerten; originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga zitten in je meest comfortabele stoel en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek.

Concerten die je nu kunt bekijken

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Monkey Mountains Online

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Papa Haydn’s Parrot Online

De Italiaanse pianiste Beatrice Rana debuteerde in 2019 bij Amsterdam Sinfonietta. Rana keert terug bij het strijkorkest voor een internationale tour met Klavierconcerten van Bach. Bekijk hier het concert in de Liszt Academy of Music in Boedapest.

Bach en Britain Online

De Duitse violiste Antje Weithaas voert het orkest aan in dit online concert. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Le baiser de la fée online

Verwachte concerten

Het barre land (okt 2022)

Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective verkennen de oneindige cyclus van teloorgang en wedergeboorte.

The Book of Water (nov 2022)

Solisten uit Amsterdam Sinfonietta spelen de Nederlandse première van Van der Aa’s interactieve muziektheaterstuk, voor strijkkwartet, acteur en film

Breder dan klassiek met Rufus Wainwright (jan 2023)

Onze traditionele nieuwjaarstournee kijkt over de grenzen van de klassieke muziek heen. Na het succes in 2017 keert de prins van de kamerpop Rufus Wainwright met Amsterdam Sinfonietta terug op de Nederlandse podia.

Spiegel im Spiegel (mei 2023)

In Spiegel im Spiegel, met strijkorkest en koor, vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis. Artistiek leider Candida Thompson soleert in Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.