De Salon

Haal hier Amsterdam Sinfonietta in huis

Welkom in de Salon. Hier vind je onze online concerten: originele en spannende combinaties van muziekwerken, oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire, nieuwe composities en arrangementen, meesterwerken en cross-overs. Ga ervoor zitten en geniet on-demand van de mooiste strijkersmuziek.

In het online concert Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Het barre land

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière won de Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij debuteert bij Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale juweeltjes rondom Joseph Haydn.

Papa Haydn’s Parrot

In dit online concert hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

Monkey Mountains

De Duitse violiste Antje Weithaas voert het orkest aan in dit online concert. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Le baiser de la fée

Verwachte video’s

Breder dan klassiek met Rufus Wainwright (jan 2023)

Onze traditionele nieuwjaarstournee kijkt over de grenzen van de klassieke muziek heen. Na het succes in 2017 keert de prins van de kamerpop Rufus Wainwright met Amsterdam Sinfonietta terug op de Nederlandse podia.

Spiegel im Spiegel (mei 2023)

In Spiegel im Spiegel, met strijkorkest en koor, vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis. Artistiek leider Candida Thompson soleert in Arvo Pärts Spiegel im Spiegel.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.