fbpx
 

Laat na aan Amsterdam Sinfonietta

Houd onze klank levend

Zoals u nu geniet van de heel eigen klank van ons strijkorkest, zo wilt u natuurlijk dat anderen, ná u, dat ook kunnen beleven. Want een wereld zonder muziek, dat is toch een onvoorstelbare gedachte? Daarom is het zo belangrijk dat onze muziek ook nog klinkt als u er niet meer bent. Dat generaties na u ook getuige kunnen zijn van de magische ervaring van musiceren zonder dirigent.

U kunt aan de totstandkoming daarvan uw bijdrage leveren door Amsterdam Sinfonietta op te nemen in uw testament. Ons ensemble – altijd nieuwsgierig en steeds op zoek naar vernieuwing – werkt samen met nationale en internationale topsolisten en voert grensverleggende programma’s uit, met onder andere film, dans en theater.

“Het zijn de levendige vernieuwingen in de muziek van Amsterdam Sinfonietta die moeten blijven doorklinken.”

– trouwe donateurs

Nalaten aan Amsterdam Sinfonietta? Doen!

Met uw nalatenschap kunt u uw mooie en persoonlijke ervaringen doorgeven aan volgende generaties en geeft u toekomst aan muziek, van klassiek tot hedendaags, en het strijkersrepertoire. U hebt de keuze uit een legaat, een erfstelling of een Fonds op Naam.

Legaat

U kunt Amsterdam Sinfonietta opnemen in uw testament in de vorm van een legaat, waarbij u vastlegt dat Amsterdam Sinfonietta een bepaald bedrag of een (on)roerend goed ontvangt.

Erfstelling

U kunt Amsterdam Sinfonietta ook benoemen tot (mede-)erfgenaam. Dat betekent dat u Amsterdam Sinfonietta, samen met eventuele andere erfgenamen, recht geeft op uw gehele nalatenschap. Uw bezit wordt volgens de bepalingen in uw testament verdeeld onder de verschillende erfgenamen.

Fonds op Naam

U kunt een Fonds op Naam oprichten tijdens uw leven of na overlijden, door het fonds in uw testament op te nemen. U bepaalt zelf de naam en de doelstelling van uw fonds. Dit kan uw eigen naam zijn of een naam die verwijst naar het doel. Een fonds ter nagedachtenis aan een dierbare behoort ook tot de mogelijkheden.

Het Amsterdam Sinfonietta Fonds is als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw schenking, erfstelling of legaat komt dus geheel ten goede aan het orkest. Door ons orkest op te nemen in uw testament draagt u bij aan de toekomst van Amsterdam Sinfonietta – en de onvergetelijke ervaringen van ons publiek van morgen.

Nalaten aan cultuur

Amsterdam Sinfonietta is verbonden aan het platform Nalaten aan cultuur. Hun missie is het vergroten van het bewustzijn onder Nederlanders over de mogelijkheden rondom nalaten aan cultuur. Door heel Nederland organiseert Amsterdam Sinfonietta samen met andere culturele instellingen jaarlijks de Week van Nalaten aan Cultuur, die dit jaar van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is.

Contact

Wilt u meer weten? Marije van der Pas, hoofd development, beantwoordt al uw vragen over nalaten en schenken aan Amsterdam Sinfonietta. U kunt ook een afspraak met haar maken via 020 52 70 770 of marijevanderpas@sinfonietta.nl, zij gaat graag met u in gesprek.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.