fbpx

Op zondag 6 juni 2021 presenteren Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal de tweede editie van het Sinfonietta String Festival Zeeland. Twee exclusief voor het Zeeuwse festival samengestelde concerten worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg, met als soliste de pianiste Tamara Stefanovich en gastconcertmeester Daniel Bard. Ook brengt Amsterdam Sinfonietta de muziekfilm Tango in première, met onder andere Zeeland als decor. De presentatie van het festival is in handen van Jet Berkhout. 

Het jaarlijkse strijkersfestival vindt normaalgesproken eind mei plaats in Veere en Middelburg en biedt een weekend vol strijkersmuziek. Amsterdam Sinfonietta toont zich in al zijn facetten – van kamermuziek tot volledige orkestbezetting en met solisten van wereldklasse – en laat zowel bekende meesterwerken als nieuw en weinig gespeeld strijkersrepertoire horen. In de online editie worden twee concerten uitgezonden en brengt het ensemble een nieuwe muziekfilm in première. Het slotconcert wordt een audiovisueel spektakel, ondersteund door videoprojecties van lichtdesignerscollectief Blauwe Uur. 

Het festival opent met een kamermuziekconcert vanuit de Zeeuwse Concertzaal, dat in het teken staat van Gustav Mahler. In de middag volgt de première van de muziekfilm Tango, die is gebaseerd op de Zomer en de Lente uit Piazzolla’s ‘Vier Seizoenen uit Buenos Aires’. Het festival sluit af met een concert in de Grote Kerk Veere. Videoprojecties zijn speciaal gemaakt voor de zelden uitgevoerde werken van Busoni, Beethoven en Wagemans. 

Het festival is gratis te bekijken op de websites van Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere, het YouTube-kanaal van Amsterdam Sinfonietta en de Facebookpagina’s van Amsterdam Sinfonietta, de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal. Nadat het festival in première is gegaan, is het terug te zien op de bovengenoemde kanalen. Het volledige programma is te vinden op de website van de Grote Kerk Veere: https://grotekerkveere.nl/sinfonietta-online/.


Festivalprogramma 6 juni 2021

11.00 uur – Kamermuziekconcert vanuit de Zeeuwse Concertzaal
Amsterdam Sinfonietta Solisten & Tamara Stefanovich, piano
G. Mahler Pianokwartet
A. Schnittke Pianokwartet
R. Strauss Metamorfosen voor strijkseptet

15.00 uur – Muziekfilm Tango
Nieuwe muziekfilm door Maarten Corbijn en Georgios Rietveld 

20.00 uur – Slotconcert vanuit de Grote Kerk Veere
Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Daniel Bard & Tamara Stefanovich, piano
L. van Beethoven Cavatina en Grosse Fuge op. 133 
P.-J. Wagemans Drie Vlinderdansen voor piano en strijkorkest
F. Busoni Pianoconcert


Bekijk hier de trailer:

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

www.grotekerkveere.nl
www.sinfonietta.nl

Het Amsterdam Sinfonietta String Festival Zeeland Online is mogelijk gemaakt met dank aan Stichting Zabawas, het Sayers fonds, het Bredius Fonds (via het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland), Stichting Cultuurfonds Zeelandia en de Van den Berch van Heemstede Stichting. 

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.