fbpx
 

Presentatie workshop IMC on Tour

Sinds 2020 werkt Amsterdam Sinfonietta samen met IMC on Tour, een verrijkend cultureel programma voor nieuwkomerskinderen van vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten tussen 9 en 12 jaar. De kinderen krijgen Nederlandse les op één van de Taalscholen in Nederland en kunnen zich daarnaast ook aanmelden voor bijzondere workshops van IMC on Tour, een initiatief van de Stichting IMC Weekendschool. Amsterdam Sinfonietta heeft speciaal voor deze doelgroep een workshoptraject ontwikkeld waarin de kinderen kennismaken met muziek en waarin zij een strijkinstrument leren vasthouden en bespelen. Na afloop van het programma krijgen de kinderen die dat willen de mogelijkheid om door te gaan met individuele lessen. Daarvoor krijgen zij een muziekinstrument in bruikleen, mede mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs.

Afgelopen woensdag 7 december was een bijzondere dag voor de kinderen van de Taalschool uit Hilversum die dit bijzondere traject hebben gevolgd. Zij mochten in de Bethlehemkerk in Amsterdam laten horen en zien wat ze het afgelopen weken hebben geleerd tijdens onze workshops. Samen met een aantal musici uit Amsterdam Sinfonietta hebben deze kinderen vijf middagen muziek gemaakt. Bij iedere workshop werden de jonge deelnemers ook ondersteund door jonge conservatorium studenten. Met behulp van spelletjes en liedjes hebben ze noten leren lezen en daarnaast hebben ze ook een echt instrument leren bespelen. Ze mochten kiezen tussen viool en contrabas en daarna kregen ze tijdens elke workshop in kleine groepjes les van onze musici. Ook hebben ze samen met de andere kinderen van de Taalschool in Hilversum geluisterd naar de voorstelling Kom we gaan spelen.

Tijdens de presentatie in de Bethlehemkerk hebben de kinderen voor het eerst kennisgemaakt met het hele strijkorkest. Ze hebben geluisterd naar de repetitie van Amsterdam Sinfonietta en daarna hebben ze met het orkest gezongen. Behalve de musici van Sinfonietta waren er ook ouders aanwezig en donateurs die deze workshops ondersteunen. Alle aanwezigen hebben uit volle borst meegezongen onder leiding van violiste en projectleider Petra Griffioen. Een onvergetelijke en waardevolle middag, zowel voor de kinderen als voor onze eigen musici.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.