fbpx

Tracklist

 1. Horsepower For The Streets
 2. You Make Me Feel This Way
 3. Cut A Black Diamond
 4. Small Mercies
 5. The Rope
 6. Restless Heart
 7. Youngblood
 8. Ten-storey Falling
 9. Early Warning Sign
 10. Lucky
 11. Sirens In The Silence

Bestellen

Horsepower For The Streets

Op Horsepower For The Streets wordt Jonathans soulvolle stem ondersteund door twintig strijkers van Amsterdam Sinfonietta, hetgeen de songs een episch gevoel geeft.  

De werken op zijn inmiddels vijfde album – dit is zijn tweede album voor Play It Again Sam – doen denken aan iconische producties van Lalo Schifrin, Michael Kiwanuka en Terry Callier.  

Jonathan schreef een groot deel van zijn werken voor het nieuwe album in Saint-Pierre-De-Côle (platteland buiten Bordeaux) tijdens pauzes van zijn eerste tournee door Frankrijk. De opnamen vonden vervolgens plaats in de gerenoveerde monumentale Bethlehem kerk in Amsterdam Noord met het 20-koppig strijkorkest Amsterdam Sinfonietta.

Over Jonathan Jeremiah

In eerste instantie haalde Jonathan Jeremiah zijn muzikale inspiratie en invloeden vooral uit zijn vaders platenkast waarin veel muziek uit de jaren zestig te vinden was. Zoals van artiesten als Cat Stevens, James Taylor en Scott Walker.  

Op zijn twintigste vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij veel inspiratie vond voor het schrijven van nummers, wat zou resulteren in het album A Solitary Man. Het duurde echter nog acht jaar voordat hij genoeg geld had om het voorgenoemde album op te nemen. In 2010 kwam deze plaat tot stand in de Dollis Hills studio onder productie en arrangement van Jules Buckley. Zijn stem heeft een lichte bariton-klank met soul-en folkinvloeden en doet denken aan een jonge Roger Whittaker en Burt Bacharach. 

In 2019 volgde een samenwerking met Amsterdam Sinfonietta. Zo gaf hij met het strijkersorkest uit Amsterdam een groot aantal concerten op diverse Nederlandse podia; zo speelde hij o.a. in het Concergebouw in Amsterdam. Op deze samenwerking volgden de opnamen van zijn nieuwe album Horsepower For The Streets in de Bethlehemkerk in Amsterdam. Op 9 september is de release van zijn inmiddels vijfde album.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.