fbpx
 

Phoenix Online

met Lucas en Arthur Jussen

In het vurige programma Phoenix worden Amsterdam Sinfonietta en de pianobroers Lucas en Arthur Jussen voor de vijfde keer herenigd. Met onder meer het nieuwe Anka Kuşu van de Turkse componist Fazil Say en het adagio uit Mahlers onvoltooide Tiende Symphonie. Perfecte klanken voor de winterse maanden. Tickets zijn gratis.

Preview bekijken

Speciaal voor Lucas en Arthur Jussen, en mede in opdracht van Amsterdam Sinfonietta, schreef de Turkse componist en pianist Fazil Say Anka Kuşu (Phoenix), gebaseerd op de Perzische mythologische koningsvogel Simurgh, die gelijkenissen vertoont met het westerse fabeldier Phoenix. Het virtuoze pianoconcert is doordrongen van oosterse ritmes. Het concert opent met These words… van Arvo Pärt. Dit gebed is bedoeld om mensen te weerhouden van misdaad en niet toe te geven aan menselijke zwaktes. Amsterdam Sinfonietta sluit af met het indrukwekkende Adagio uit de Tiende symfonie van Gustav Mahler, in een nieuw arrangement voor strijkorkest van Primo Ish-Hurwitz. Dit laatste, onvoltooide werk van Mahler is een lied van pijn en wanhoop over de ontrouw van zijn jonge vrouw Alma.

Tickets voor de stream zijn gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Phoenix met Lucas en Arthur Jussen

“De chemie tussen de Jussens en Amsterdam Sinfonietta is duidelijk goed”

– NRC – 4 sterren

Programma

  • Pärt These words…
  • Say Anka Kuşu (Phoenix), concert voor piano vier handen en kamerorkest (Nederlandse première)
  • Schubert Allegro “Lebensstürme”, D947 voor piano vier handen
  • Mahler Adagio uit symfonie nr. 10 (versie voor strijkorkest P. Ish-Hurwitz)

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding en viool
  • Lucas en Arthur Jussen piano

Bekijk ook dit concert

Online

Lucie in the Sky with Diamonds Online

met Lucie Horsch

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.