fbpx
 

Club van 100: De Vier Jaargetijden

met Janine Jansen

Stervioliste Janine Jansen keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: De vier jaargetijden. Als opmaat voor de tournee naar Zuid-Amerika klinkt dit programma eenmalig in Nederland.

Stervioliste Janine Jansen keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: De vier jaargetijden. Als opmaat voor de tournee naar Zuid-Amerika klinkt dit programma eenmalig in Nederland. De NRC noemde Sinfonietta’s eerdere uitvoering van Vivaldi’s meesterwerk in 2021: “Een waagstuk van interpretatie. Je tuimelt van de ene verbazing in de andere. De natuurimitaties waren werkelijk speels en kleurrijk, het tsjirpte van leven in De lente, de schokeffecten lieten je werkelijk schrikken.” De vorige gezamenlijke tournee ‘De vier jaargetijden’ werd bekroond met de klassieke muziekprijs De Ovatie 2022.

Net zo hypnotiserend is Shanty – Over the Sea van de Britse componist Thomas Adès, een tijdloos zeemanslied over het verlangen naar vrijheid en een veilige haven. Van die andere Brit William Walton klinkt de dramatische en virtuoze Sonata for Strings, waarin hij alle mogelijkheden van een strijkorkest inventief en gedurfd wist uit te buiten.

Programma

  • Adès Shanty – Over the Sea
  • Walton Sonata for Strings
  • Vivaldi De vier jaargetijden

Uitvoerenden

  • Amsterdam Sinfonietta
  • Candida Thompson leiding & viool
  • Janine Jansen viool

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Amsterdam Sinfonietta & Janine Jansen

Bestel tickets in een serie

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.