fbpx

Seizoen 2023-2024

Met veel plezier presenteren we onze programma’s voor het aankomende seizoen 2023-2024. Naast nieuwe samenwerkingen met gerenommeerde solisten uit binnen- en buitenland keren er ook een aantal topsolisten terug. Voor de concerten in Amsterdam hebben we voor de Club van 100 alvast mooie plaatsen gereserveerd. Deze kunt u bestellen via de speciale bestelpagina

Bach & Bloch

Steven Isserlis keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met hartstochtelijke muziek van Bloch en het energieke celloconcertvan C.P.E. Bach. Daarnaast klinkt ook Arneski’s eerbetoon aan Tsjaikovski en een nieuwe versie van Normans populaire stuk Sabina.

 

A thousand birds will chant your song

De Iraanse zangeres Mahsa Vahdat zingt tijdloze poëzie van Rumi, Hafez en eigentijdse Iraanse dichters. Beroemd in eigen land en bekend over de hele wereld, is het Vahdat niet toegestaan in eigen land op te treden. De oude gedichten zijn nog altijd relevant in hun pleidooi over grenzen heen te kijken en politieke scheidslijnen te negeren.

Phoenix

Speciaal voor Lucas en Arthus Jussen, en mede in opdracht van Amsterdam Sinfonietta, schreef de Turkse componist en pianist Fazil Say Anka Kuşu (Phoenix), gebaseerd op de Perzische mythologische koningsvogel Simurgh, die gelijkenissen vertoont met het westerse fabeldier Phoenix.

Breder dan klassiek

Onze traditionele nieuwjaarstournee kijkt over de grenzen van de klassieke muziek heen. Samen met The Tallest Man on Earth en het Brooklyn Rider String Quartet brengt Amsterdam Sinfonietta een programma met onder andere eigen nummers van de Zweedse singer-songwriter, klassieke Scandinavische componisten en covers van Bob Dylan en Sting.

Petite messe solennelle

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor presenteren onder leiding van artistiek leider Candida Thompson een nieuwe versie van Rossini’s ingetogen mis vol dramatiek en verstilling.

Mozart à la Say

In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen gedragen. Internationaal gerenommeerd pianist en componist Fazıl Say is een groot fan van de oude meester, maar geeft aan diens werk een eigen draai.

janine_jansen

Janine Jansen & Bach

Sterviolist Janine Jansen heeft volgend jaar een eigen festival rondom de muziek van Bach in Het Concertgebouw, van solosonate tot concert. Samen met Amsterdam Sinfonietta speelt ze een aantal vioolconcerten.

Forellenkwintet

De aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta spelen twee contrastrijke werken. Brahms’ pianokwartet loopt over van hartstocht en pijn, terwijl Schuberts Forellenkwintet juist opvallend vrolijk en uitbundig is.

Philip Glass in India

Amsterdam Sinfonietta en violist William Hagen nemen het vioolconcert van Philip Glass mee naar India: de vier seizoenen van Glass worden verweven met traditionele Indiase raga’s. Ook Water van Jonny Greenwood bevat sporen van Indiase muziek.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.