fbpx
 

Club van 100-reis Gent

12 t/m 14 september 2021

Na anderhalf jaar was het eindelijk weer zover: afgelopen week reisden we met zestig donateurs van de Club van 100 naar Gent om daar de start van onze tournee met Janine Jansen mee te maken. Fijn om elkaar na al die tijd eindelijk weer te zien en te spreken en om de opening van het nieuwe seizoen gezamenlijk te beleven.

Op zondagmiddag 12 september druppelde iedereen binnen in het hotel, waar de liefhebbers meteen konden genieten van een klein concert in de binnentuin; een prettige kennismaking met het Gent Festival van Vlaanderen. ’s Avonds vond het welkomstdiner plaats bij Restaurant Volta, gevestigd in een industrieel pand dat vroeger diende als omvormingsstation voor elektriciteit. De chef-kok, die een goede reputatie heeft in Gent, bereidde exclusief voor ons een viergangendiner.

De volgende dag maakten we met Rederij De Gentenaer een zonnige rondvaart door Gent met aan boord gebak en zoete ‘Gentse neuzen’. In drie open bootjes werden we door de gidsen meegenomen door de geschiedenis van Gent. Aansluitend was er ruimte om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen en een bezoek te brengen aan “Het Lam Gods” van de gebroeders Van Eyck


Maandagmiddag verzamelden we in Muziekcentrum De Bijloke voor het bijwonen van de podiumrepetitie en een walking dinner met prachtig uitzicht over het gebouwencomplex uit 1228 en de bijbehorende tuin. De Bijloke is een 13e-eeuws ziekenhuis, destijds gerund door een congregatie van katholieke zusters, dat in 2019 verbouwd werd tot state-of-the-art-concertzaal met een prachtige akoestiek. Het concert opende met twee walsen van Schulhoff en Takemitsu en Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers. Daarna volgde Vivaldi’s Vier jaargetijden waarbij een weergaloze Janine Jansen de solopartijen voor haar rekening nam. Na afloop werd er feestelijk geborreld met alle musici.

De Club van 100-reis werd op dinsdagochtend afgesloten met het ontbijt in het hotel, waar ook de musici bij aanwezig waren. Daarna vertrok de orkestbus weer richting Amsterdam voor het concert ’s avonds in Het Concertgebouw.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.