Amsterdam Sinfonietta is per direct op zoek naar een bevlogen en ondernemende

manager development, fulltime (v/m/x)

die samen met ons gedreven team een waardevolle bijdrage kan leveren aan de toekomst van onze unieke organisatie. Een creatieve professional die zich vol overtuiging verbindt aan onze financiële, artistieke én maatschappelijke ambities.

Over onze organisatie

Amsterdam Sinfonietta bestaat uit 22 musici van topniveau die samenspelen als één. Geleid door violist en artistiek leider Candida Thompson maakt het orkest tournees over de hele wereld met avontuurlijke programma’s en cross-overs met andere muziekgenres en kunstvormen. Met een enorme drive heeft Amsterdam Sinfonietta zich ontwikkeld tot hét strijkorkest van Nederland en orkest van wereldklasse. Amsterdam Sinfonietta is uitgegroeid tot een vaste bespeler van de Europese concertzalen en maakte tournees door China, Amerika en Australië. Het ensemble werkt met nationale en internationale topsolisten. Musici als Janine Jansen, Sol Gabetta, Kian Soltani, Thomas Hampson, Fazıl Say, Rufus Wainwright en Wende delen met ons de nieuwsgierigheid en constante drang naar vernieuwing. Met onze talentontwikkelingstrajecten en educatieprogramma’s binnen de Sinfonietta Academy geven we onze kennis van en liefde voor het strijkersrepertoire door aan nieuwe generaties.

Klik hier voor een indruk van onze concerten en projecten in 2021.

Onze ambitie

De komende jaren willen we onze internationale positie als een van de beste strijkorkesten ter wereld nog verder versterken op de gerenommeerde wereldpodia. Kijkend over onze eigen grenzen willen we vernieuwende programma’s maken en daarmee ons publiek verbreden en verjongen. Onze kennis en expertise in het ongedirigeerd spelen willen we via onze talentontwikkelingstrajecten overbrengen aan de nieuwe generatie topmusici. We willen ons inzetten om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek en strijkinstrumenten, juist ook die kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Amsterdam Sinfonietta is een ondernemend orkest met een eigen inkomstenpercentage van gemiddeld 60%. Om onze ambities te kunnen realiseren is het van groot belang om onze inkomsten uit particuliere giften, sponsoring en private fondsen de komende jaren verder te laten groeien. Hierbij ligt de focus enerzijds op het uitbouwen van ons sterke netwerk van particuliere donateurs en anderzijds op het opbouwen van een business club en corporate sponsorships.

De functie

Als manager development lever je samen met ons kleine en gedreven team een waardevolle bijdrage aan het verwezenlijken van onze financiële, artistieke en maatschappelijke ambities. Je ontwikkelt en implementeert in nauwe samenwerking met de algemeen directeur het beleid en de strategie ten aanzien van de fondsenwerving. De focus hierbij ligt op het vergroten van de slagkracht van het Amsterdam Sinfonietta Fonds en het uitbouwen van het netwerk van sponsoren. Naast het onderhouden en uitbouwen van de relaties met onze huidige Vrienden, Club van 100-leden, sponsoren en fondsen identificeer je kansen om in de komende jaren de inkomsten uit particuliere giften, private fondsen en sponsoring te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te boren. Je werkt hierin nauw samen met de algemeen directeur, medewerkers development en het bestuur van het Amsterdam Sinfonietta Fonds.

Als manager development ben je verantwoordelijk voor:

 • de ontwikkeling en implementatie van het beleid ten aanzien van fondsenwerving;
 • het identificeren en benutten van kansen om de inkomsten uit particuliere giften, private fondsen en sponsoring in de komende jaren te vergroten;
 • het opstellen van jaarplannen en begrotingen ten behoeve van fondsenwerving en relatiebeheer in samenwerking met de algemeen directeur;
 • het versterken van de positie en de wervingskracht van het Amsterdam Sinfonietta Fonds;
 • het initiëren van activiteiten en campagnes gericht op fondsenwerving;
 • het onderhouden en uitbouwen van de relaties met de Club van 100, Vrienden, sponsoren en fondsen.

Wie ben jij?

We verwachten dat je als manager development voor Amsterdam Sinfonietta beschikt over enthousiasme en ambitie om daarmee een bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van de financiële en maatschappelijke ambities van onze organisatie:

 • Je beschikt over een strategische visie op fondsenwerving in de culturele sector;
 • Je hebt succesvolle ervaring op het gebied van fondsenwerving en acquisitie, bij voorkeur in de culturele sector;
 • Je beschikt over een analytisch vermogen, oog voor detail en sterk financieel inzicht;
 • Je bent representatief en bent een aangename gesprekspartner voor een diverse groep van belangrijke relaties en potentiële begunstigers van ons orkest, variërend van vermogende particulieren tot directies van bedrijven en fondsen;
 • Je bent ondernemend, stressbestendig en beschikt over een hands-on mentaliteit. Je denkt in mogelijkheden en bent oplossingsgericht;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, ook ‘s avonds en in het weekend.

Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden:

 • Een inspirerende en informele werkomgeving waarin je samenwerkt met een hecht en gedreven team;
 • Een enerverende baan met veel ruimte voor ondernemerschap en experiment;
 • Samenwerking op managementniveau aan een uitdagende doelstelling.

Je werkt op ons kantoor aan de Piet Heinkade in Amsterdam, maar soms ook thuis en natuurlijk in het veld met relaties en partners. Het salaris is passend bij de functie en niet alleen afhankelijk van je werkervaring, maar ook je potentie. Amsterdam Sinfonietta werkt volgens de CAO Muziekensembles. De rol is ingedeeld in schaal 9 (€ 3.345 – € 4.945 bruto per maand). Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd spreken we bij succesvolle samenwerking graag over verlenging van het contract. We willen een goede werkgever zijn daarom mag je ook vertrouwen op:

 • Een goede pensioenvoorziening;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Veel vrijheid om je werktijd in te delen;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer.

We willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.

Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór woensdag 29 juni 2022. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de eerste twee interviewrondes: donderdag 7 juli en donderdag 14 juli 2022. We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.