Traject voor masterstudenten Conservatorium van Amsterdam

Ieder seizoen biedt Amsterdam Sinfonietta een tiental masterstudenten van de afdeling strijkers een talentontwikkelingstraject aan. Ze repeteren met het ensemble, worden begeleid door de musici en spelen mee met de concerten in een Nederlandse tournee.

“Deze samenwerking is van enorme waarde voor onze studenten,” aldus Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam. “Het Conservatorium van Amsterdam is voortdurend op zoek naar manieren om de studie nog beter te laten aansluiten op het werkveld. Met deze specialistische samenwerking vergroten de studenten hun kansen op een succesvolle orkestcarrière nog meer. Ook levert het waardevolle inzichten op die weer in het studieprogramma kunnen worden toegepast.”


Bekijk hier de ‘making of’, gefilmd tijdens de pilot van dit programma (november 2017):


Naast de tournee worden in het kader van dit educatieprogramma masterclasses voor strijkers georganiseerd, geleid door aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta. Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, onderschrijft het belang van deze educatieve samenwerking: “Wij hebben in onze dertig jaar zo veel geleerd door - en over - onze werkwijze [zonder dirigent]; het is heel belangrijk dat dat doorgegeven wordt aan de volgende generatie. Je stopt niet met leren wanneer je het conservatorium verlaat – je blijft als muzikant een groei doormaken. Voor ons is dat een fundamenteel inzicht dat we op de studenten willen overbrengen.”


Alle tournees

November 2017 - Snaren, toetsen, stokken en klokken, met Lucas en Arthur Jussen en Slagwerk Den Haag (met 11 studenten)
Maart 2019 - Duivelskunstenaar Ray Chen (met 11 studenten)
Mei 2020 - Spiegel im Spiegel, met het Nederlands Kamerkoor (met 10 studenten)

zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok