Bestel Arnhem serie 18/19

Amsterdam Sinfonietta brengt als vaste speler van Musis een serie van vier concerten en daarnaast voor de tweede keer het Breder dan klassiek concert. Bestelt u uit de serie drie of vier concerten dan ontvangt u 25% korting. Voor losse concerten betaalt u de normale prijs. Selecteer per concert het gewenste aantal kaarten en bevestig de kaarten. Alle plaatsen zijn eerste rang en bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt op basis van best beschikbare plaatsen. Heeft u voor alle concerten van uw keuze kaarten gereserveerd, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u uw bestelling nog wijzigen.

Stap 1 van 2
Ferschtmans Fratres

do 11 okt 2018 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Ferschtmans Fratres

met Liza Ferschtman

Losse kaartprijs: € 33,50 / € 30 (Vrienden)
Serieprijs: € 25 / € 22,50 (Vrienden)


Liza Ferschtman, kind van Russische ouders, groeide op met Russische muziek en speelt al jaren alle meesterwerken uit de rijke Russische muziekliteratuur. Behalve de fysiek en emotioneel zware vioolsonate van Sjostakovitsj. Tot nu. Nu waagt ze zich voor het eerst aan het complexe en grimmige werk. De Kammersinfonie opus 118a is ook al zo aangrijpend met het Allegro Furioso. Bach en Pärt brengen rust. Pärt begon ooit te componeren waar Sjostakovitsj was geëindigd: dissonant en desolaat. Maar in 1977 verraste hij de wereld met een totaal nieuwe en eigen componeerstijl die terugvoerde op koormuziek uit de Renaissance en Bach. Met Fratres veroverde hij toen de wereld. Ook een toonbeeld van rust is de verzameling fuga's die Bach op het eind van zijn leven polijstte: diamanten waarin ambacht en inspiratie perfect in balans zijn.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Liza Ferschtman viool

- Bach • Contrapunctus I-IV uit Die Kunst der Fuge
- Bjarnason/Frost • Reyja uit 'Music for Solaris' (Nederlandse premiere)
- Sjostakovitsj • Sonate voor viool, strijkers en slagwerk opus 134
- Pärt • Fratres voor viool, strijkers en slagwerk
- Sjostakovitsj • Kammersinfonie 118a

Quartetto Serioso

vr 07 dec 2018 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Quartetto Serioso

met Marc-André Hamelin

Losse kaartprijs: € 33,50 / € 30 (Vrienden)
Serieprijs: € 25 / € 22,50 (Vrienden)


"Veel te dissonant, te abstract. De mensen zullen het niet begrijpen." Beethoven wilde niet dat het voor publiek werd uitgevoerd. Zijn 'Quartetto Serioso' was te modern en hij vreesde afkeuring alom. Maar Gustav Mahler vond het een meesterwerk dat in de grootste concertzalen thuishoorde. Niet met een strijkkwartet maar met een heel strijkorkest. Het pianoconcert van Alfred Schnittke is ook 'serioso', het ademt een haast liturgische sfeer. Schnittke citeert vele muziekstromingen, van flarden Russisch-Orthodoxe koormuziek tot flinters Prokofiev. Het is ruig, dissonant en hemels tegelijk. Hoe anders zijn de visions fugitives van die andere Rus: delicate, pijlsnelle, humoristische schetsjes. Pianist Marc-André Hamelin debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met zijn vrije, originele maar uiterst gecontroleerde spel. Verwacht van hem een stijlvolle Haydn met vederlichte vingerstapjes en een Schnittke waarin mokerslagen de vleugel doen schudden.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Marc-André Hamelin piano

- Prokofjev • Acht Visions Fugitives opus 22a
- Schnittke • Concert voor piano en strijkorkest
- Haydn • Pianoconcert in G
- Beethoven • Strijkkwartet opus 95 'Quartetto Serioso'

Breder dan klassiek

do 17 jan 2019 - 20.30 uur, Musis - Parkzaal

Breder dan klassiek

met Blaudzun

Losse kaartprijs: € 33,50 / € 30 (Vrienden)

De Breder dan klassiek-nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta verovert langzamerhand heel Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. In januari 2019 is het de beurt aan zanger en indiepop artiest Blaudzun. Hij brak door met zijn plaat Heavy Flowers in 2012. De artiest stond daarna steevast voor bomvolle zalen en op grote festivals. Vorig jaar maakte hij voor het eerst een intieme theatertournee en hij trok zich terug om aan het album-drieluik Jupiter te werken. Hij verruilde de loodzware sound voor een lichtere toets en zijn teksten werden ingetogener. De muziek heeft meer lucht gekregen en is ritmischer, dansbaarder. Het nieuwjaarsprogramma met Blaudzun: een nieuw begin en een nieuw geluid.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Blaudzun zang en gitaar

Duivelskunstenaar Ray Chen

wo 13 feb 2019 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Duivelskunstenaar Ray Chen

met Stravinsky en Tartini

Losse kaartprijs: € 33,50 / € 30 (Vrienden)
Serieprijs: € 25 / € 22,50 (Vrienden)


De Russen waren dol op Italië. Een bezoek van de doorgaans zwaarmoedige Tsjaikovski aan Florence leverde een zonnig en zwierend werk voor strijkers op. Ook Stravinsky bezocht Italië vaak. Hij dirigeerde er premières van eigen werken en koos er zelfs voor om in zijn favoriete stad Venetië begraven te worden. Uit zijn beroemde balletwerk Pulcinella selecteerde Stravinsky een kleine selectie dansen en bewerkte die voor viool. Drie eeuwen eerder werd Tartini in een droom overvallen door een virtuoos vioolspelende duivel. Toen de componist wakker werd, schreef hij de muziek op, de Duivelstrillersonate was geboren. Alleen donders goede violisten als Ray Chen hebben het talent om dit stuk bezield uit te voeren.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Ray Chen viool

- Respighi • Antiche Danze ed Arie, Suite III
- Stravinsky • Suite italienne voor viool en strijkorkest (arr. A. Williams)
- Tartini • Duivelstrillersonate (arr. F. Kreisler)
- Tsjaikovski • Souvenir de Florence

Symfonie in liederen

ma 10 jun 2019 - 20.00 uur, Musis - Parkzaal

Symfonie in liederen

met Eva-Maria Westbroek

Losse kaartprijs: € 44,50 / € 40 (Vrienden)
Serieprijs: € 33,50 / € 30,50 (Vrienden)


De Veertiende symfonie van Dmitri Sjostakovitsj is een indrukwekkend zo niet zijn indrukwekkendste werk. Hij kreeg de geest toen hij zijn lievelingswerk Liederen en Dansen van de Dood van Moessorgski orkestreerde. Zijn "symfonie in liederen" is geschreven op prachtige poëzie uit de wereldliteratuur. Benjamin Britten, aan wie deze symfonie ook is opgedragen, dirigeerde de eerste première in het toen vrije westen. De Nederlandse Eva-Maria Westbroek staat internationaal bekend als een van de meest expressieve en veelzijdige sopranen van dit moment. In 2006 maakte ze bij de Nederlandse Opera een droomdebuut in Lady MacBeth van Sjostakovitsj en inmiddels is ze te bewonderen in alle grote operahuizen over de hele wereld. Tijdens het Holland Festival 2015 werkte Eva-Maria Westbroek voor het eerst samen met Amsterdam Sinfonietta.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Eva-Maria Westbroek sopraan
Mikhail Petrenko bas

- Pärt • Cantus in memoriam Benjamin Britten
- Britten • Variations on a theme by Frank Bridge
- Sjostakovitsj • Symfonie nr. 14 voor sopraan, bas en kamerorkest

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok