Sinfonietta String Festival Zeeland 2019
Het strijkorkest in alle smaken

In een concertweekend in Veere en Middelburg worden alle facetten en mogelijkheden van het strijkorkest uitgelicht, van kamermuziek tot grote klassiekers tot solowerken, gespeeld door de musici van Amsterdam Sinfonietta en diverse gastsolisten.

De kaartverkoop is gestart op de website van de Grote Kerk Veere. Van de individuele concerten kunt u hierboven de verschillende programma’s vinden.


Het Sinfonietta String Festival Zeeland: zon, zee, muziek en ‘mossels’

Vanaf dit jaar is Amsterdam Sinfonietta de artistieke partner in een jaarlijks terugkerend festival in Zeeland. In samenwerking met de Stichting Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal lanceren we eind mei het Sinfonietta String Festival. In vier concerten in twee dagen wordt daar de veelzijdigheid van het strijkorkest gedemonstreerd. Amsterdam Sinfonietta speelt muziek voor alle bezettingen en neemt ieder jaar ook enkele gastsolisten of -ensembles mee.


Dit jaar zijn dat Anthony Marwood (viool), Alexander Melnikov (piano), Izhar Elias (gitaar) en Annemiek de Bruin (klarinet), die soleren in een divers repertoire van Mendelssohns Concert voor piano en viool tot oude gitaarmuziek van De Falla en Webers Klarinetkwintet. De Amsterdam Sinfonietta Solisten spelen Tsjaikovski’s zonnige Souvenir de Florence voor strijksextet en artistiek leider Candida Thompson soleert in Piazzolla’s Vier Jaargetijden. Na het concert op zondagmiddag is er de gelegenheid, samen met de musici, van een afsluitend hapje en drankje te genieten.

Het Sinfonietta String Festival Zeeland is de ideale mini-meivakantie. Het prachtige, historische stadje Veere staat bekend om onder meer de goede bistro’s en restaurants. Middelburg ligt op een kwartier rijden afstand. Op deze manier ontdekt u het mooie Zeeuwse schiereiland Walcheren in een muzikale setting.De Grote Kerk en Veere

Gastheer van het festival is de Grote Kerk van Veere, een monumentaal 13e-eeuws kerkgebouw dat u al van verre ziet liggen. Het is een nooit afgebouwde Gotische kathedraal die het allereerste rijksmonument van Nederland werd. Napoleon installeerde in deze kerk een militair hospitaal, Hugo de Groot (van de boekenkist) vierde er zijn huwelijk. De Grote Kerk Veere werd dit jaar beloond met een grote prijs van de BankGiro Loterij en wordt een nieuw cultuurpodium in het zuidwesten.

Vanaf 2019 nodigt de Grote Kerk Veere hoogstaande cultuurpartners uit om een bijzonder programma te ontwikkelen: Amsterdam Sinfonietta pakt de primeur, met vier concerten op drie mooie locaties in het miniatuurstadje. Veere was het hersteloord van Nescio, Charles de Coster schreef er zijn Tijl Uilenspiegel. Veere is een stad van slenterstraatjes, van moestuinen, vestingwerken en sfeervolle restaurants. Bijzonder fraai gelegen aan het Veerse Meer, een watersportparadijs. In Veere zijn ook tal van galerietjes, en twee leuke musea te vinden


Hotels en Restaurants (met Sinfonietta-arrangementen)

Mossels (geen mosselen!), oesters, zeegroenten en zilt lamsvlees: met zulke verse en unieke streekproducten is het niet gek dat al die topchefs uit Zeeland komen. De meimaand betekent overigens ook de start van het jaarlijkse kreeftenseizoen! Twee Veerse restaurants hebben een speciaal menu voor het Sinfonietta String Festival Zeeland samengesteld.


‘t Waepen van Veere - www.waepen.nl
Driegangen menu van de chef (soep van de dag, hoofdgerecht, koffie/thee met zoete lekkernijen)
Naar het aanbod van de markt.
€29,50 of € 33,- inclusief een bijpassend glas wijn


Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren - www.campveersetoren.nl
Open voor een heerlijk ontbijt, lunch en diner, logement ook mogelijk.
Een kakelvers ontbijtje: € 17,50 (beperkt plaats, informeer gerust!)
Drie gangen lunchmenu: € 35,-
High tea vanaf 13:00, voorafgaand aan het concert op zaterdag: € 22,50 p.p.
Vroeg festivaldiner op zaterdag, tussen 18.00 - 20.00 uur, 3 gangen € 35,- incl. aperitief.


Hieronder vindt u een kleine selectie hotels in de buurt:

Strandhotel Duinoord, Vrouwenpolder
Strandhotel Westduin, Koudekerke
Hotel Van der Valk, Middelburg
Strandhotel Bos en Duin, Oostkapelle


Wandelen op Walcheren

Het pittoreske Walcheren kunt u op meerdere manieren beleven, naast natuurlijk de muziek. Het is een gastvrij schiereiland, geliefd vanwege de prachtige stranden, duinen en fraaie natuur. Een eiland vol met wandelingen. Bezoek het Zeeuws Museum of het martitiem muZEEum en leer over Michiel de Ruyter en de hoogtijdagen van de VOC. Het is daarnaast heerlijk winkelen in Middelburg, Domburg en Vlissingen. Verzamel vuurtorens, zoals die bekende van Mondriaan bij Westkapelle. En u kunt prima uitwaaien in Dishoek, Zoutelande of Oostkapelle.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok