Pablo Sáinz Villegas
met gitaarmuziek van Rodrigo en Boccherini

Amsterdam Sinfonietta maakt, na zijn succesvolle debuut in 2017, een korte uitstap naar Duitsland met topgitarist Pablo Sáinz Villegas. Ook nu klinkt een zuidelijk getint programma met werken van onder meer Rodrigo, Boccherini en De Falla.

‘Master of the guitar’

Plácido Domingo

‘Virtuosic playing… irresistible exuberance…’

The New York Times


Pablo Sáinz Villegas

De Spaanse gitarist Pablo Sáinz Villegas, geboren in La Rioja, heeft een solide reputatie opgebouwd. Op zijn vijftiende won hij de Andrés Segovia Award, waarna hij onder meer de Gouden Medaille verwierf van de Christopher Parkening International Guitar Competition. Ook won hij, als eerste gitarist in de geschiedenis, El Ojo Critico, de meest prestigieuze Spaanse onderscheiding in de klassieke muziek. Pablo Sáinz Villegas studeerde aan het Real Conservatorio Superior van Madrid, de Franz Liszt Hochschule für Musik in Weimar en de Manhattan School of Music in New York. Als jongste gitarist ooit debuteerde hij met de New York Philharmonic, en sindsdien trad hij op voor onder andere de Dalai Lama en de Spaanse koninklijke familie. Pablo Sáinz Villegas was te beluisteren in meer dan dertig landen en trad op met tal van belangrijke orkesten, waaronder de Los Angeles Philharmonic, het Boston Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon en de Israel Philharmonic. Hij verzorgde ook de wereldpremière van Rounds, de eerste gitaarcompositie van de gelauwerde filmcomponist John Williams. Pablo Sáinz Villegas heeft een exclusief contract met SONY classical, waar hij eind vorig jaar met Placido Domingo de plaat Volver uitbracht.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok