Flow my tears
Treurzangen voor strijkers, hoorn en tenor

Amsterdam Sinfonietta speelt een programma vol prachtige treurzangen, samen met hoornist Felix Klieser en de Turkse tenor Ilker Arcayürek.

Van de middeleeuwse liederen van Holst naar Brittens Lachrimae lijkt een kleine overgang. Britten reflecteert hierin op een Lachrimae van renaissancecomponist John Dowland. De treurzangen behouden het weemoedige, spookachtige karakter van Dowland. Ook citeert Britten zijn beroemde aria Flow my tears, die nu door strijkorkest wordt uitgevoerd. Dan de Kammersinfonie 110a, een groter contrast met de melancholische Lachrimae bestaat haast niet. Depressief en opgejaagd schreef Sjostakovitsj een requiem voor zichzelf, intiem en zeer aangrijpend. Felix Klieser en Ilker Arcayürek zijn te horen in Brittens Serenade voor tenor en hoorn. De Duitse hoornist, die zonder armen is geboren, leerde als kind al snel de ventielen van de hoorn met zijn tenen te bedienen. In Brittens meesterlijke bloemlezing van Engelse verzen wordt de nacht bezongen: duister, eng, stil en hoopgevend.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok