Breder dan klassiek
met Blaudzun

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder dan klassiek. In 2019 delen de strijkers het podium met zanger en indiepop artiest Blaudzun.

De Breder dan klassiek nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta verovert langzamerhand heel Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. In januari 2019 is het de beurt aan indiepop artiest Blaudzun. Hij brak door met zijn plaat Heavy Flowers in 2012. De artiest stond daarna steevast voor bomvolle zalen en op grote festivals. Vorig jaar maakte hij voor het eerst een intieme theatertournee en hij trok zich terug om aan het album-drieluik Jupiter te werken. Hij verruilde de loodzware sound voor een lichtere toets en zijn teksten werden ingetogener. De muziek heeft meer lucht gekregen en is ritmischer, dansbaarder. Het nieuwjaarsprogramma met Blaudzun: een nieuw begin en een nieuw geluid.

Blaudzun

Blaudzun (in 1974 geboren als Johannes Sigmond) brak in 2012 definief door bij het grote publiek met zijn derde album ‘Heavy Flowers’ waarvoor hij een gouden album ontving en in 2013 een Edison voor Beste Mannelijke Artiest. Hij verkocht alle popzalen uit en speelde op alle gerenommeerde festivals in Nederland, België en Duitsland zoals Lowlands, Pinkpop, Hurricane, Pukkelpop en Rock Werchter. Met de gelijknamige single van het vierde album ‘Promises of No Man’s Land’ (2014) gaf hij vervolg aan dit succes met een 3FM-Megahit, Hotshot op Studio Brussel en themasong bij de Olympische Winterspelen. Naast muziek is wielrennen een grote passie van Blaudzun, zowel actief als als tafelgast bij de Nederlandse en Vlaamse TV-programma’s. Daarnaast schreef hij de officiële song voor de Tourstart in Utrecht en de leadtrack voor de film ‘Ventoux’. Vorig jaar maakte hij zijn eerste intieme theatertour Tear Gun. In april 2018, tien jaar na de release van zijn debuutalbum, brengt de zanger zijn zesde album _UP_ uit. De nummers van dit album zijn allemaal geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie en focus op de zang. Begin januari bracht de artiest al de single ‘_hey now’ uit, die afkomstig is van dit nieuwe album.

Breder dan klassiek met Blaudzun: de aftermovie


Trailer: Breder dan klassiek met Blaudzun - _hey now


Live bij PAUW (muziek start 4:48)


Teaser ‘Ademgebed’ - Amsterdam Sinfonietta & Blaudzun

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok