We zijn genomineerd voor de Klassieke Muziekprijs 2019!

Onze tournee met Beatrice Rana is genomineerd voor de Klassieke Muziekprijs (de Ovatie) 2019! “Het samenspel tussen orkest en solist was heerlijk om mee te maken; een geweldig bijeffect van lange tournees en uitstekende musici.”


De Ovatie, de klassieke muziekprijs van de VSCD, wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzondere podiumprestatie van een musicus die of ensemble dat een belangrijke bijdrage levert aan het Nederlandse klassieke muziekleven. Bij de Ovatie hoort een beeld, ontworpen en uitgevoerd door de Amsterdamse kunstenares Iris Le Rütte. Een groot formaat van dit beeld hangt in de Beatrixfoyer van het Koninklijk Concertgebouw als ode aan alle prijswinnaars.


De jury over Amsterdam Sinfonietta en pianiste Beatrice Rana:
“In april 2019 trad Amsterdam Sinfonietta achtmaal op met de Italiaanse pianiste Beatrice Rana. Het ingenieuze, effectieve programma reikte van muziek voor strijkorkest van Mathilde Wantenaar via klavierconcerten van Bach tot repertoire voor piano solo van Bartók. Het samenspel tussen orkest en solist was heerlijk om mee te mogen maken; een geweldig bijeffect van lange tournees (en uitstekende musici, uiteraard). Bij Bach leidde dat tot een expressief, warmbloedig, stevig klavierconcert dat echter nooit ouderwets-romantisch werd. Rana’s heldere spel, met – het lijkt niet te kunnen – parelend-stevige legatolijnen, was briljant. We hopen dat Amsterdam Sinfonietta en Rana een vervolgproject zullen plannen in de nabije toekomst.”


Verder zijn pianist Ralph van Raat en het Nederlandse Blazers Ensemble genomineerd. De winnaar van de Ovatie 2019 wordt in november bekendgemaakt. Naast het beeld krijgt de winnaar als prijs een tournee langs diverse concertzalen aangeboden door de podia die aangesloten zijn bij het Grote Zalenoverleg van de VSCD.


Lees meer op de website van de VSCD.

Deel deze pagina
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok