Drie cd-releases in september!

Komende maand presenteren we drie nieuwe cd’s. Met Harriet Krijgh namen we Celloconcerten van Vivaldi op, met Arthur en Lucas Jussen J.S. Bachs Concerten voor twee klavieren. En zelf lanceren we onze nieuwe cd ‘Tchaikovsky Arensky’.

In september komen drie nieuwe cd’s uit waar Amsterdam Sinfonietta op te horen is. 20 september lanceert Harriet Krijgh haar debuutcd bij Deutsche Grammphon, met werken van Vivaldi, waaronder enkele celloconcerten die ze eerder dit jaar met Amsterdam Sinfonietta opnam. 27 september 2019 presenteert Amsterdam Sinfonietta zijn nieuwste cd ‘Tchaikovsky Arensky’. En van Lucas en Arthur Jussen verschijnt op dezelfde dag een cd met onder meer twee Concerten voor twee klavieren en strijkorkest van J.S. Bach.

‘Tchaikovsky Arensky’ is de nieuwste cd bij het label Channel Classics en bevat naast Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers een nieuw voltooide kamersymfonie op basis van het strijkkwartet nr. 2 van Anton Arenski. Hij bewerkte zelf al het tweede deel voor strijkorkest, tot de bekende Variations on a theme by Tchaikovsky’. De orkestversie van de hoekdelen is geschreven door Marijn van Prooijen. Het format van ‘Tchaikovsky Arensky’ ligt in lijn met vorige succesalbums van Amsterdam Sinfonietta, zoals ‘Shostakovich Weinberg’, ‘Brahms Schönberg’, ‘Beethoven Walton’ en vorig jaar ‘Bartók Brahms’.

In het aankomende seizoen speelt Amsterdam Sinfonietta ook cd-releasetours met zowel Harriet Krijgh als de Jussens. Beide cd’s verschijnen bij het label Deutsche Grammophon. De ‘Concerti Vivaldi’ met Harriet Krijgh zijn eind oktober al te horen. Een vioolsolopartij is daarbij ook weggelegd voor artistiek leider Candida Thompson . In april 2020 reizen het orkest en Lucas en Arthur Jussen door Duitsland, Polen en Nederland met het programma ‘Jussens by Night’.


Vivaldi
met Harriet Krijgh, release: 20 september

Celloconcert in F, RV 412 (Luister hier het tweede deel)
Celloconcert in c, RV 401
Largo; uit Sonate in c, RV 83
Concert voor viool en cello in Bes, RV 547
Celloconcert in Bes, RV 423
Concert voor twee cello’s in g, RV 531
Cum Dederit; uit Nisi Dominus, RV 608


Tchaikovsky Arensky
release: 27 september

Serenade voor strijkers - Tsjaikovski (Luister hier het tweede deel)
Kamersymfonie, opus 35 - Arenski


Bach
met Lucas en Arthur Jussen, release: 27 september

Concert voor twee klavieren in C, BWV 1061
Concert voor twee klavieren in c, BWV 1060
Aus tiefer Not schrei ich zu dir, BWV 687
Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 599
O Lamm Gottes unschuldig, BWV Deest
Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit; uit Actus Tragicus, BWV 106 (Luister hier)
Schafe können sicher weiden; uit BWV 208
Jesus bleibet meine Freude; uit BWV 147

Deel deze pagina
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok