Amsterdam Sinfonietta gaat naar de BIS

Vandaag (4 juni) ontvingen we goed nieuws: onze aanvraag voor de culturele BIS is gehonoreerd! Een jaar geleden bracht de Raad voor Cultuur een rapport uit, waarin zij de overheid adviseerden de culturele BIS (basisinfrastructuur) open te stellen voor onder meer ensembles. De overheid gaf hier gevolg aan, waardoor we in januari een aanvraag konden indienen voor deze meerjarige subsidie. Eerder vandaag hoorden de ensembles, orkesten, podia en festivals of ze tot de BIS zijn toegelaten.


Voor ons orkest betekent het dat wij de komende vier jaar een stevige financiële basis hebben waarop wij onze activiteiten kunnen ontplooien. Dat gaat om concerten in binnen- en buitenland, maar ook om educatieve projecten zoals KleuterSinfonietta-voorstellingen of het Sinfonietta Academy talentontwikkelingstraject. We blijven meer dan de helft van onze inkomsten zelf genereren, door kaartverkoop van concerten, onze donateurs en onze sponsors.


De maand juni is wat deze uitslagen betreft een spannende: deze weken volgt ook de officiële uitslag van onze BIS-aanvraag bij de Gemeente Amsterdam.

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok