Harriet Krijgh

Met celloconcerten van Vivaldi

Harriet Krijgh en Amsterdam Sinfonietta gaan op tournee door Duitsland en Nederland met drie soloconcerten van Vivaldi en werken van Biber en Bartók.

do 11 april 2019 • Kongresshaus Stadthalle, Heidelberg (DE) - 19.30 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Harriet Krijgh cello

- Biber • Battalia
- Vivaldi • Celloconcert in F
- Vivaldi • Celloconcert in c
- Vivaldi • Celloconcert in Bes
- Bartók • Divertimento
- Vivaldi • Concerto voor cello, viool en strijkers in B

Harriet Krijgh is Nederlands grote celloster in Wenen. Al jaren woont en studeert de winnares van het Prinses Christina Concours en het Nationaal Cello Concours daar. Gelukkig geeft ze ook geregeld concerten in Nederland. Onder andere op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, waar Krijgh tot vorig jaar artistiek leider van was en waar Amsterdam Sinfonietta speelde tijdens het slotconcert van haar eerste editie in 2017. Deze maand gaan Krijgh en Sinfonietta samen op tournee door Duitsland en Nederland met drie soloconcerten van Vivaldi en werken van Biber en Bartók.

Vivaldi is vooral bekend dankzij De vier jaargetijden, maar deze pionier van het soloconcert heeft ook veel virtuoze celloconcerten geschreven die minstens net zo aantrekkelijk zijn. Virtuoze, levendige en sprankelende muziek. Biber verklankte in zijn Battalia een groep soldaten die zich moed indrinkt, de strijd aangaat op het slagveld en tot slot de gevallenen eert. Bartóks energieke Divertimento is geënt op het barokke concerto grosso, maar het spookachtige Adagio ademt onmiskenbaar de twintigste eeuw.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok