Keaton Henson

en Amsterdam Sinfonietta tijdens Holland Festival

Zeldzaam optreden met singer-songwriter Keaton Henson met diepgevoelige songs.

do 11 juni 2015 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 21.00 uur

Programma

Zelden wordt melancholie zo mooi muzikaal vertolkt als door de Britse singer-songwriter Keaton Henson. Met zijn breekbare stem en gevoelige melodieën voert hij de luisteraar mee naar het diepst van zijn ziel, een hypnotiserend landschap van bijna ondraaglijk verdriet. Hensons optreden tijdens het Holland Festival belooft een heel speciale belevenis te worden, niet alleen omdat Henson door zijn podiumvrees zo weinig optreedt, maar ook vanwege de eenmalige samenwerking met Amsterdam Sinfonietta en de unieke omgeving van het Concertgebouw.

- Henson • diverse songs
- Vaughan Williams • Fantasia on a theme by Thomas Tallis


Keaton Henson (1988) is een Britse kunstenaar en singer-songwriter en woont en werkt in Londen. In het begin maakte Henson in zijn appartement songs die puur voor hemzelf waren bedoeld. Na wat aanmoedigingen van vrienden bracht hij in 2010 zijn eerste eigen album uit: Dear. Keaton Hensons doorbraak kwam in september 2011, toen dj Zane Lowe op BBC Radio 1 (de Britse 3FM) zijn single You Don’t Know How Lucky You Are draaide. Het luisterpubliek was laaiend enthousiast. In juni 2014 bracht Henson zijn derde album uit, Romantic Works, samen met cellist Ren (Reinoud) Ford. Henson verzorgde ook de muziek voor Young Men, de nieuwe productie van de veelgeprezen Britse dansgroep Balletboyz, die in januari 2015 in première ging.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok