Duivelskunstenaar Ray Chen

met Stravinsky en Tartini

Vioolvirtuoos Ray Chen is voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta met werken van Stravinsky en Tartini. Na de pauze klinkt Tsjaikovski’s geliefde Souvenir de Florence.

wo 13 februari 2019 • Musis - Muzenzaal, Arnhem - 20.00 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Ray Chen viool

- Respighi • Antiche Danze ed Arie, Suite III
- Stravinsky • Suite italienne voor viool en strijkorkest (arr. A. Williams)
- Tartini • Duivelstrillersonate (arr. F. Kreisler)
- Tsjaikovski • Souvenir de Florence

De Russen waren dol op Italië. Een bezoek van de doorgaans zwaarmoedige Tsjaikovski aan Florence leverde een zonnig en zwierend werk voor strijkers op. Ook Stravinsky bezocht Italië vaak. Hij dirigeerde er premières van eigen werken en koos er zelfs voor om in zijn favoriete stad Venetië begraven te worden. Uit zijn beroemde balletwerk Pulcinella selecteerde Stravinsky een kleine selectie dansen en bewerkte die voor viool. Drie eeuwen eerder werd Tartini in een droom overvallen door een virtuoos vioolspelende duivel. Toen de componist wakker werd, schreef hij de muziek op, de Duivelstrillersonate was geboren. Alleen donders goede violisten als Ray Chen hebben het talent om dit stuk bezield uit te voeren.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok