Duivelskunstenaar Ray Chen

met Stravinsky en Tartini

Ray Chen debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met de Duivelstrillersonate van Tartini en met Stravinsky’s Suite Italienne in een nieuwe bewerking van Adrian Williams. De Engelse componist schrijft ook een nieuw werk voor het ensemble. Na de pauze klinkt Tsjaikovski’s geliefde Souvenir de Florence.

di 19 februari 2019 • Concertzaal, Tilburg - 20.30 uur

19:30 uur - Inleiding door William Schaffels, in de Audaxzaal


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Ray Chen viool

- Williams • Opdrachtwerk ‘Concerto for strings’ (wereldpremière)
- Stravinsky • Suite Italienne voor viool en strijkorkest (arr. A. Williams)
- Tartini • Duivelstrillersonate (arr. F. Kreisler)
- Tsjaikovski • Souvenir de Florence

Een kleine tien jaar terug verblufte Ray Chens de jury’s van de Koningin Elisabethwedstrijd en het Menuhin concours. Sindsdien staat hij op alle internationale podia. Zijn mediagenieke persoonlijkheid maakt hem tot een idool van een jong publiek. Op Facebook volgen vele tienduizenden fans zijn dagelijkse leven. Door zijn razendsnelle linkerhand wordt hij vaak vergeleken met de duivelskunstenaar Paganini. De duivels lastige sonate van Tartini speelt hij dan ook moeiteloos. Speciaal voor deze concertreeks bewerkt de Engelse componist Adrian Williams Stravinsky’s virtuoze Suite italienne én hij schrijft een flitsend nieuw werk voor het ensemble.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok