Sinfonietta Academy

De musici van Amsterdam Sinfonietta vinden muziekonderwijs heel belangrijk, zowel educatieve projecten voor jonge kinderen als talentontwikkelingstrajecten voor studenten. Met de educatieve voorstellingen van KleuterSinfonietta bereikt het ensemble jaarlijks duizenden kinderen in Nederland. Samen met het Conservatorium van Amsterdam startte het orkest in 2017 een jaarlijks traject waarin een tiental masterstudenten een tournee van het orkest meemaakt: zij repeteren mee, worden begeleid door de musici van Amsterdam Sinfonietta, en spelen ook tijdens de concerten. Daarnaast organiseert Amsterdam Sinfonietta gemiddeld één keer per seizoen een Sinfonietta Strijkersdag, dé samenspeeldag voor jonge strijkers van zeven t/m veertien jaar.

KleuterSinfonietta

In seizoen 2019-2020 vinden er weer vele muzikale voorstellingen van KleuterSinfonietta plaats in Amsterdam en Leiden. De nieuwste voorstelling Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk komt weer terug op het podium. En in februari en maart 2020 is de voorstelling Schipper mag ik overvaren? terug van weggeweest.


Traject voor masterstudenten

In dit talentontwikkelingstraject worden masterstudenten van de afdeling strijkers van het Conservatorium van Amsterdam opgenomen in het ensemble en intensief begeleid tijdens masterclasses, het repetitieproces en de concerten die tijdens een tournee door heel Nederland worden gegeven. Candida Thompson: ‘Wij hebben in onze dertig jaar zo veel geleerd door - en over - onze werkwijze [zonder dirigent]; het is heel belangrijk dat dat doorgegeven wordt aan de volgende generatie.’


Strijkersdag

Gemiddeld één keer per seizoen organiseren we een Sinfonietta Strijkersdag voor kinderen tussen 7 en 14 jaar. Onder begeleiding van musici uit Amsterdam Sinfonietta krijgen de kinderen een mini-masterclass aangeboden. De vorige Sinfonietta Strijkersdagen vonden plaats in onder meer Amsterdam, Den Haag en Groningen.
zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok