KleuterSinfonietta


KleuterSinfonietta is een muzikaal avontuur voor kleuters van 4 en 5 jaar en hun ouders. Kinderen maken op speelse wijze kennis met de mooiste strijkersmuziek, gespeeld door musici van Amsterdam Sinfonietta, en met de strijkinstrumenten viool, altviool, cello en contrabas.

De KleuterSinfonietta-voorstelling 'Wie zet 's nachts de sterren aan?' is een muzikaal verhaal over de magische kracht van de nacht. Hoe komt het dat 's nachts alles anders klinkt? Wie zorgt ervoor dat de maan en de sterren op tijd opkomen en weer ondergaan? En waar blijven de sterren als we ze niet zien? De kinderen gaan met de musici van Amsterdam Sinfonietta mee op een spannende tocht door de nacht met de muziek als gids. Op deze reis mogen ze meezingen, maanspreuken fluisteren, sterrenstof fijnstampen. Zo ervaren ze hoe muziek de sterren in beweging brengt.

Concerdata 'Wie zet 's nachts de sterren aan?'
Amsterdam, Concertgebouw Koorzaal
za 31 januari, 11.30 en 13.30 uur
zo 1 februari, 11.30 en 13.30 uur
za 7 en zo 8 maart, 11.30 en 13.30 uur
za 16 mei, 11.30 en 13.30 uur


In seizoen 2014-2015 hernemen we ook de voorstelling 'Haren en snaren'.
De kleine Nina is de hoofdpersoon van Haren en Snaren. Een avontuurlijke dame die bijna jarig is en die voor haar verjaardag graag een viool wil. Gelukkig is er opa Stradivarius, die zelf echte violen bouwt. Hij vertelt alles over de geluiden die je erop kunt maken. De mooiste muziek van Bach, Bartók, Haas en Schulhoff klinkt. Klassieke muziek die ook de allerkleinsten betovert.

Concertdata Haren en snaren
Leiden, Stadsgehoorzaal Breezaal
zo 21 september, 11.30 en 13.30 uur

Amsterdam, Concertgebouw Koorzaal
za 27 en zo 28 september, 10.00, 12.00 en 14.00 uur


KleuterSinfonietta is een gezamenlijke productie van Amsterdam Sinfonietta en Het Concertgebouw.

bestel uw kaartje via:
0900 671 83 45 (€ 1,- per gesprek)/ http://www.concertgebouw.nl

Inhoud en doelstellingen

50 tot 60 kleuters (4 en 5 jaar oud) en hun ouders of leerkrachten maken kennis met de musici van Amsterdam Sinfonietta, hun instrumenten en hun muziek in een afwisselend programma van 50 minuten.

Muzikale spelletjes, vragen en antwoorden, zingen, bewegen en dansen en natuurlijk de muziek van strijkinstrumenten zijn de ingrediënten. Een eenvoudig verhaal fungeert als bindend element. De kinderen worden uitgedaagd om te kijken en ontdekken, mee te doen, te bewegen en bovenal om te luisteren. Daarnaast wordt in kleinere groepjes samen met één van de musici van Amsterdam Sinfonietta een kort muzikaal ‘verhaaltje’ in elkaar gezet. Ook de ouders en/of leerkrachten worden actief bij het geheel betrokken. Uitgangspunt is steeds het eigen, veelzijdige repertoire van Amsterdam Sinfonietta. Dat deze muziek ook jonge kinderen veel te bieden heeft, hebben wij tijdens de eerste series KleuterSinfonietta-ochtenden kunnen ervaren. De kinderen doen enthousiast mee, er is ruimte voor actie, maar ook voor verwondering en verbazing. En er wordt aandachtig geluisterd naar de muziek. Het doel van Amsterdam Sinfonietta en het Concertgebouw is om jonge kinderen met kwalitatief zeer goede en serieuze muziek in contact te brengen op een interactieve manier, die een positieve innerlijke muziekervaring teweegbrengt.


                                Ga naar de Vrienden

Concerten


Breder dan klassiek
TivoliVredenburg
Utrecht
08 jan 2015


Breder dan klassiek
Het Concertgebouw
Amsterdam
09 jan 2015


Breder dan klassiek
De Oosterpoort
Groningen
10 jan 2015Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de Amsterdam Sinfonietta Nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws. Klik hier om de laatste nieuwsbrief te bekijken.

E-mail adres