KleuterSinfonietta


KleuterSinfonietta is een muzikaal avontuur voor kleuters van 4 en 5 jaar en hun ouders. Kinderen maken op speelse wijze kennis met de mooiste strijkersmuziek, gespeeld door musici van Amsterdam Sinfonietta, en met de strijkinstrumenten viool, altviool, cello en contrabas.

Nieuwe voorstelling seizoen 2013-2014
De nieuwe KleuterSinfonietta-voorstelling 'Wie zet 's nachts de sterren aan?' is een muzikaal verhaal over de magische kracht van de nacht. Hoe komt het dat 's nachts alles anders klinkt? Wie zorgt ervoor dat de maan en de sterren op tijd opkomen en weer ondergaan? En waar blijven de sterren als we ze niet zien? De kinderen gaan met de musici van Amsterdam Sinfonietta mee op een spannende tocht door de nacht met de muziek als gids. Op deze reis mogen ze meezingen, maanspreuken fluisteren, sterrenstof fijnstampen. Zo ervaren ze hoe muziek de sterren in beweging brengt.

In de voorstelling zitten liedjes die de kinderen kunnen meezingen. Kom voorbereid naar KleuterSinfonietta en oefen hier vast een paar liedjes. Hoe beter de kinderen zijn voorbereid, des te leuker de voorstelling wordt!

Concerdata 'Wie zet 's nachts de sterren aan?'
Amsterdam, Concertgebouw Koorzaal
za 2 november, 10.00 en 12.00 uur
zo 3 november, 11.30 en 13.30 uur
za 15 en zo 16 februari, 11.30 en 13.30 uur
za 5 en zo 6 april, 11.30 en 13.30 uur


In seizoen 2013-2014 hernemen we ook de voorstelling 'Schipper mag ik overvaren?'
De KleuterSinfonietta-voorstelling 'Schipper mag ik overvaren?' is een muzikaal verhaal vol spelletjes en liedjes, waarin veel te ontdekken is. Zit er muziek in water? En kan de altviool een toon spelen die nooit meer ophoudt? De kleuters kunnen vragen, zingen, bewegen en gaan zelfs componeren. En natuurlijk kunnen ze luisteren naar de prachtige strijkersmuziek van Amsterdam Sinfonietta, die als rode draad door de voorstelling loopt.

Concertdata 'Schipper mag ik overvaren?'
Amsterdam, Concertgebouw Koorzaal
zo 22 september, 11.30 en 13.30 uur
za 19 en zo 20 oktober, 11.30 en 13.30 uur
za 1 en zo 2 maart, 11.30 en 13.30 uur

Kortenhoef
za 21 september, 11.30 en 13.30 uur

Leiden, Stadsgehoorzaal Breezaal
zo 13 april, 11.30 en 13.30 uur

Nijmegen, De Vereeniging
zo 29 september, 11.30 en 13.30 uur

Utrecht, Leeuwenbergh
zo 20 oktober, 11.30 en 13.30 uurKleuterSinfonietta is een gezamenlijke productie van Amsterdam Sinfonietta en Het Concertgebouw.

bestel uw kaartje via:
0900 671 83 45 (€ 1,- per gesprek)/ http://www.concertgebouw.nl

Klik hier om een impressie te krijgen van KleuterSinfonietta.Inhoud en doelstellingen

50 tot 60 kleuters (4 en 5 jaar oud) en hun ouders of leerkrachten maken kennis met de musici van Amsterdam Sinfonietta, hun instrumenten en hun muziek in een afwisselend programma van 50 minuten.

Muzikale spelletjes, vragen en antwoorden, zingen, bewegen en dansen en natuurlijk de muziek van strijkinstrumenten zijn de ingrediënten. Een eenvoudig verhaal fungeert als bindend element. De kinderen worden uitgedaagd om te kijken en ontdekken, mee te doen, te bewegen en bovenal om te luisteren. Daarnaast wordt in kleinere groepjes samen met één van de musici van Amsterdam Sinfonietta een kort muzikaal ‘verhaaltje’ in elkaar gezet. Ook de ouders en/of leerkrachten worden actief bij het geheel betrokken. Uitgangspunt is steeds het eigen, veelzijdige repertoire van Amsterdam Sinfonietta. Dat deze muziek ook jonge kinderen veel te bieden heeft, hebben wij tijdens de eerste series KleuterSinfonietta-ochtenden kunnen ervaren. De kinderen doen enthousiast mee, er is ruimte voor actie, maar ook voor verwondering en verbazing. En er wordt aandachtig geluisterd naar de muziek. Het doel van Amsterdam Sinfonietta en het Concertgebouw is om jonge kinderen met kwalitatief zeer goede en serieuze muziek in contact te brengen op een interactieve manier, die een positieve innerlijke muziekervaring teweegbrengt.


                                Ga naar de Vrienden

Concerten


Janine Jansen
Muziekcentrum
Enschede
03 sep 2014


Janine Jansen
Stadsgehoorzaal
Leiden
04 sep 2014


Janine Jansen
Johannes a Lasco Bibliothek
Emden
05 sep 2014Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de Amsterdam Sinfonietta Nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws. Klik hier om de laatste nieuwsbrief te bekijken.

E-mail adres